Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
God stemning på kanten under Sundet Rundt 2022. Foto: Anki Hansen, Sejlklubben Sundet
Kapsejlads
Foto: Anki Hansen, Sejlklubben Sundet

88 mandskaber sejlede Sundet Rundt 2022 - afslutning med grillmad, live-musik og moleøl

For andet år i træk var der Sundet Rundt. Det var igen i år en succes med plads til sejlads og socialt samvær efterfølgende. Banerne var cirka 23 sømil, 29 sømil og 33 sømil. Det blev efterfølgende konkluderet, at banerne godt kunne have været længere.

Af Cille Rosentoft |

Årets kapsejlads Sundet Rundt var en stor succes med 88 tilmeldte både - både et par svenskere og en del gengangere fra sidste år. Arrangørerne bag Sundet Rundt mener, at den store deltagelse er et udtryk for, at distancesejlads tidligt på sæsonen er relevant for sejlerne.

I år blev der ikke lagt en dæmper på det sociale, og Sejlklubben Sundet havde efter kapsejladsen inviteret alle deltagerne til præmieoverrækkelse, grillmad, live-musik og moleøl. Det var altså et arrangement med fokus på både samvær og sejlads.

Også en af kapsejladsens yngre deltagere, Gustav Rosentoft på 19 år, som var med for første gang, var meget begejstret for arrangementet.

- Det var en god oplevelse at deltage i kapsejlads for første gang. Selvom jeg ikke inden havde styr på reglerne, var der plads til at lære. Stemningen var virkelig, god og det er helt klart noget, jeg ser frem til at deltage i til næste år igen, fortæller Gustav Rosentoft.

50 både i mål mellem klokken 15-16

Arrangørerne bag Sundet Rundt udtaler efter arrangementet, at der næste år skal være endnu mere fokus på mærker og banevalg med henblik på at nå mere kryds og læns sejlads.

Vejrudsigten udfordrede ved at skifte mange gange døgnet inden og på baggrund af de mange skift, tog arrangørerne en beslutning om at holde bådene nord for Saltholm og syd for Hven.

Banerne var cirka 23 sømil, 29 sømil og 33 sømil, og det blev efterfølgende konkluderet, at banerne godt kunne have været længere, da 50 både kom i mål mellem klokken 15-16.

Resultater

De første både, to F18’ere, på den mindste bane på 23 sømil kom i mål lidt efter klokken 14. De sejlede distancen på cirka 3 timer og 11 min.

På den største bane på 33 sømil kom første båd i mål efter 4 timer og 15 minutter.

Den hurtigste båd på “mellembanen” på 29 sømil kom i mål med en tid på 5 timer og 1 minut.

Se flere billeder

content-loader
content-loader
content-loader