Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
OL-guldvinder og America's Cup-vinder Peter Burling og mandskab vandt i Abu Dhabi.
Kapsejlads

Sehesteds afløser i Abu Dhabi, America's Cup-sejler Outteridge, sejlede lunken 9. plads hjem på dansk SailGP-båd

Dansk SailGP-hold slutter på en delt tredjeplads i de samlede SailGP Season 4 mesterskaber efter en hård weekend i Abu Dhabi, hvor de endte som nummer ni i let drilsk vind. Sehested er tilbage ved rettet til den næste SailGP-aktion i Sydney den 24.-25. februar.

Af Troels Lykke |

Efter en udmærket start på weekendens stævne gik danskerne ind til søndagens sejladser med podiepladserne i sigte. Holdet havde dog brug for en stærk præstation på andendagen for at få en plads ved søndagens finale ved Mubadala Abu Dhabi Sail Grand Prix. Nicolai Sehested er hjemme på fædreorlov, var det op til SailGP-legenden Nathan Outteridge.

I drilske, lette vinde kæmpede flåden for at foile, men med en forkortet bane lykkedes det ikke holdet at finde en vej gennem den tætte start, og de måtte afslutte søndagen med to ottendepladser.

"Det var bestemt en hård dag. Alle, der er kommet op af vandet, har sikkert sagt det samme, det var svært og udfordrende,” sagde Nathan Outteridge.

Vind for at foile

"Disse både har brug for vind for at sejle godt. Vi forsøgte at opfange, hvad vi kunne for at komme af sted. Det var en vanskelig dag, ikke hvad vi ønskede, og heller ikke hvad jeg ville levere for Nicolai. Jeg har ikke talt med Nicolai endnu, men jeg fik en besked fra ham, hvor der stod, at disse ting sker, og tak for at du prøver at hjælpe alligevel.”

Ved starten af ​​første sejlads søndag krydsede syv ud af de 10 F50-katamaraner stregen for tidligt og modtog alle straf, hvilket betød, at de måtte falde bagud i flåden.

"Alle var ivrige for at komme i gang ved første start. Når fronten bliver ved med at skubbe, følger alle andre selvfølgelig med dem," siger Outteridge.

"Jeg har endnu ikke set, hvor tæt vi var, men startstraffene gjorde selvfølgelig ondt på os. Vi gjorde vores bedste for at sænke farten for at lade Frankrig passere og ikke ramme de andre både."

New Zealand SailGP Team tog sejren ved det første Abu Dhabi-stævne nogensinde og rykkede op på andenpladsen på den samlede rangliste og øgede dermed afstanden mellem dem selv og den jagende flok.

På trods af at have fået et ry som 'Wind Whisperer' - en ekspert i let brise - kunne Outteridges evner ikke hjælpe det danske hold, da forholdene gjorde livet svært for flåden.

"Når vindstrategi normalt kommer på tale, er det lidt mere blæsende. Et sted mellem de tre knob, vi havde i dag, og omkring otte knob. Men i dag var der ikke mange taktiske eller strategiske beslutninger, der skulle træffes,” siger Outteridge.

Kort bane

“Hvis du kommer godt fra start, er du sandsynligvis foran. Hvis du derimod har en dårlig start, er du sandsynligvis bagerst, og hvis du er bagerst, er vinden så let, at du ikke kan gøre meget. Der var kun et enkelt slag fra mod vinden, da banen var så kort."

Dette er det første SailGP-event, den danske styrmand Sehested er gået glip af, siden lanceringen af ​​ROCKWOOL Denmark SailGP Team i 2019. Sehested er tilbage ved rettet til den næste SailGP-aktion i Sydney den 24.-25. februar.

Hans mission er fortsat at holde holdet i kampen om de tre øverste placeringer og således kvalificere Danmark til Grand Final i San Francisco til sommer.

"Tak til Nicolai, teamet og Rockwool for at give mig denne mulighed," siger Outteridge.

”Forhåbentlig får jeg en ny chance i fremtiden for at komme ud og sejle igen. Det var en udfordrende weekend, og når man ikke er på bådene i halvandet år, tager det tid at blive komfortabel med at sejle med disse både, men jeg ser frem til snart at være tilbage på en F50.”

www.sailgp.com

content-loader
content-loader
content-loader