Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Guldet blev genvundet af sidste års Europamester Andreas Svensson, Fredericia Sejlklub allerede inden de to sidste sejladser. Han leverede ni førstepladser. Foto: Michael Svensson
Kapsejlads
Hugo sejler i DEN 9. Foto: Svensson
Kapsejlads
Top tre drenge og piger.
Kapsejlads
Katrine th. fik bronze. Foto: Svensson
Kapsejlads
Katrine kæmper i høje bølger.

Svensson og Bejstrup (U17) tog guld ved Europajollernes ungdoms-EM i Belgien i tre meter høje bølger i Nordsøen

Junior-EM for Europajoller i Nieuwpoort Belgien havde flot deltagelse af 110 sejlere (46 piger og 64 drenge) fra ni nationer. 14 danske sejlere, med familier, var rejst til Belgien for at dyste ved EM. Katrine Hejslet vandt bronze. Guld til Andreas Svensson og Hugo Lyngø Bejstrup (U17).

Af Troels Lykke |

Sejladserne forløb over fem dage og vinden varierede fra 3 til 8 m/sek., men de danske sejlere fik oplevet hvordan det er at sejle i den sydlige del af Nordsøen, hvor der til tider var helt op til tre meter bølger og kraftig strøm.

De danske piger gjorde det utrolig flot i de kraftige bølger og den stærke strøm, hvilket resulterede i at Katrine Hejslet Fredericia Sejlklub vandt flot bronze.

Ida-Marie Tümmler Hellerup Sejlklub blev flot nr. 8 og Iben Frost, Fåborg Sejlklub blev flot nr. 11.

Svensson tog guld, Thygesen sølv

De danske drenge stod heller ikke tilbage for at vinde medaljer, ja faktisk tog de danske sejlere hele to podiepladser i en stor dansk triumf, hvor Danmark havde hele 6 sejlere i top 10, imponerende.
 
Endnu engang beviste de danske sejlere at vi i Danmark har et troligt højt Internationalt niveau i Europa Jolle klasse, ja måske verdens bedste niveau.

Victor Møller Thygesen, Sønderborg Yacht Club vandt flot sølv. Guldet blev genvundet af sidste års Europamester Andreas Svensson, Fredericia Sejlklub allerede inden de 2 sidste sejladser. Det unge danske talent leverede en imponerende serie på hele 9 rene førstepladser, ikke mindre end en suveræn præstation af den unge danske sejler.

Hugo Lyngø Bejstrup tog U 17 guld

For U17 var det også Danmark, der stod øverst på skamlen, da unge Hugo Lyngø Bejstrup, Hellerup Sejlklub vinder Guld for U17.

content-loader
content-loader
content-loader