Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Andreas Svensson fra Fredericia Sejlklub lavede en del førstepladser på Gardasøen. Fotos: Michael Svensson
Kapsejlads
Martin Olsen fra Kaløvig Bådelaug tog sølv.
Kapsejlads
Oscar Thule fra Fredericia tog sølv.
Kapsejlads

Danske drenge rydder podiet ved 24. udgave af Toroble Lake Garda Meeting - Svensson topper

28 danskere kørte til Gardasøen i Norditalien - heraf var de 8 i top-10 blandt 122 sejlere fra 11 nationer. Andreas Svensson, der elsker at sejle i frisk vind, vandt flot i smuk sol og høj, blå himmel.

Af Troels Lykke |

Traditionen tro bliver sejleråret skudt i gang med Toroble Lake Garda Meeting. I år er hele 28 danske Europajolle-sejlere kørt til Gardasøen for at sejle og træne i de smukke omgivelser på Gardasøen.

- Vejret har været smuk sol og høj, blå himmel, kun afbrudt af enkelte skyer, men med klassisk Garda-luft, som kommer over middag og blæser, til solen forsvinder, fortæller Europajolle-far og sejler fra Skærbæk, Michael Svensson, til Minbaad.dk.

Rust bankes af på Gardasøen

For mange sejlere er dette årets første rigtige store test, for andre skal rusten fra vinteren bankes af, inden de danske ranglistesejladser starter.

Stævnet havde hele 122 sejlere tilmeldt fra hele 11 nationer, så der var som altid lagt op til et stort brag af en kapsejlads i Europajolle-klassen.

Flere danske sejlere har trænet under sydens sol over vinteren, og endnu flere har trænet hele vinteren i danske farvande, så de danske sejlere var godt forberedt til stævnet.

Tre danskere på podiet – Svensson vandt

At sejlerne var godt forberedt kunne ses fra første sejlads, hvor danskerne lå helt i front. Spørgsmålet var så, om den danske sejler Andreas Svensson kunne genvinde mesterskabet fra sidste års triumf.

Da det færdige resultat forelå mandag eftermiddag, var der sejlet hele nu sejladser. Danskerne triumferede ved at havde hele otte sejlere i top-10.

Efter stævnet starter er nu en international træningslejer for Europajolle-sejlerne. Her vil sejlerne få mulighed for at øve teknik og afprøve nye ting, inden turen går videre hjem til det første danske ranglistestævne i Fredericia den 20.-21. april.

Tre danskere på podiet på Gardasøen

Guld: Andreas Svensson, Fredericia Sejlklub. Genvinder guldet med en imponerende serie i de 9 sejladser (1,1,2,1,1,1,1,1,2)

Sølv: Martin Olesen, Kaløvig Bådeklub

Bronze: Oscar Thule, Fredericia Sejlklub

Klaus Rønn fra Bork Bådeklub bliver nummer fire.

Bedste danske pige er Kathrine Hejslet, Fredericia Sejlklub, som bliver nummer fem blandet pigerne.

content-loader
content-loader
content-loader