Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Rorsmand Peter Havn fra Quantum Sails ses her ved Meges 24 VM i Split.

Sejlmager Peter Havn og gaster var bedste danske hold ved Melges 24 EM i Split

Rorsmand Peter Havn var til EM i Kroatien med sin kollega Søren Andersen fra Quantum Sails med bådens ejere Lars Egedal og Michael Bernfeld. De tog en 21. plads, mens prof-sejler Michael Hestbæk var på en anden dansk Melges 24, der tog en 23. plads.

Af Troels Lykke |

Lukasz Podniesinski og mandskab fra Kroatien vandt EM i Melges 24 på hjemmebane i Split i klassen, der er kendt for at have skarpe mandskaber, hvor også professionelle mandskaber er med.

Ved EM deltog 41 hold. Bedste danske båd ved mesterskabet blev rorsmand Peter Havn fra Amagers Sundby Sejlforening med kollega Søren Andersen fra Quantum Sails, om bord var også bådens ejere Lars Egedal og Michael Bernfeld. 

Om vejret siger Peter Havn til minbaad.dk:

- Vejret var lidt op og ned der var vindstille, men også to dage med vind på 10 til 12 m/sek. og vi kunne logge omkring 16 til 20 knob med gennaker. Her fik vi alt 6 sejlader i den friske vind og her var det med med helt nye sejl, siger Quantum-sejlmageren.

Ser frem til VM i Italian i 2025

Om stævnet siger han:

- Målet var top 25 og placeringer undervejs i top 10 og så at vi var bedste danske båd. Så EM var godkendt. Vi glæder os til VM næste år i Trieste Italien.

DEN - 701 Itsi - Bitsi fra Hellerup Sejlklub blev nmmer 23 med den tidligere America's Cup-sejler Michael Hestbæk ombord. mens DEN - 634 Hedgehog Americano tog en 33. plads.

Resultat fra Melges 24 EM i Split

content-loader
content-loader
content-loader