Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Morten Henriksen er her tv. i Melges 24eren Warcanoe, under EM i Slovenien, hvor 40 mandskaber sejler. PR-foto
Kapsejlads
Kapsejlads
Kapsejlads

Profsejler og taktiker Morten Henriksen på vej mod nye EM-medaljer - nu i Melges 24

I Slovenien er den fynske topsejler atter med helt fremme. Forrige weekend tog han EM-bronze i J/70er i Skovshoved og lige nu med tre sejladser tilbage, er det samme amerikanske hold han er taktiker for på en foreløbig sølvplads. Minbaad.dk har talt med Henriksen.

Af Troels Lykke |

Den 54-årige dansker tilhøre det dyre selskab af professionelle sejlere. Det har han gjort i mange år. Lige nu foregår det på et amerikansk hold, hvor han er taktiker for  amerikaneren Michael Goldfarb fra Seattle.

Han har en J/70er, Melges 24 og en Etchell 22. De tre både bliver kørt professionelt og det er Kerteminde-sejleren Morten Henriksen, der bestemmer hvor der skal sejles hen på banen på de tre både. 

EM-bronze i J/70er i Skovshoved

Og det går faktisk godt. Sidste uge blev det til EM-bronze i Danmark i J/70eren, hvor holdet sluttede af med en førsteplads og slog danskeren Jens Christensen.

Og nu i Slovenen er holdet i båden Warcanoe, USA 841, på en andenplads efter otte sejladser, viser resultatlisten.

Bedste danske båd er sejlmageren Marc Wain, der er på en foreløbig 16. plads, der mangler tre sejladser endnu i Portoroz i Slovenien.

- Her er let vejr hele tiden - 3-5 m/sek - strålende solskin. Holdet jeg sejler på er fra forskellige steder i USA. Ejeren kommer fra Seattle, men bor det meste af vinteren i Miami. to af gasterne er fra Charleston, SC og den sidste bor i New York, forklarer Morten Henriksen til minbaad.dk.

www.melges24.ycmp.eu/results/

content-loader
content-loader
content-loader