Gå til hoved-indhold
Tur
Tur

Se Arcona 460 synke brutalt i Stillehavet

I den korte video ser man, at rorstammen er knækket. Derfra går det stærkt, da de svenske ejere, der filmer, ser deres båd IdaLina forsvinde i Stillehavet. Hør ejernes kommentarer, da de siger farvel til båden, mens de sidder i deres redningsbåd.

Af Troels Lykke |

En video om den synkende Arcona 460 er nu nået YouTube, som det vises i toppen af artiklen.

Svenske Arcona Yachts fortalte åbent til pressen forleden om den tragiske episode med Arcona 460'eren, der sank i Stillehavet, efter rorstammen knækkede. Minbaad.dk formoder derfor, at vandet er trængt ind via denne vej:

- Hos Arcona Yachts er sikkerheden vores prioritet, og det tager vi derfor meget alvorligt. Vi forstår fra Arcona 460-ejerne, at rorstammen var brudt, men vi ved endnu ikke, hvordan eller hvorfor. Vi arbejder tæt sammen med vores leverandører og nøglepersoner for straks at undersøge dette seriøst, understreger Fredrik Malmqvist, administrerende direktør for Arcona Yachts.

Vil frivgive mere information

- Vores tanker går til ejerne, familien og besætningen. Vi udsender vores oprigtige tak til besætningerne på de nærliggende fartøjer, som hjalp med redningen. Så snart vi ved mere, vil vi frigive yderligere information, lover det svenske værft.

Den første Arcona 460 blev bygget i 2004. Minbaad.dk har ikke oplysninger om, hvor gammel den aktuelle Arcona 460'er er.

content-loader
content-loader
content-loader