Gå til hoved-indhold
Kort Nyt
Det var en Arcona 460 som denne, der sank. Den svenske båd, der er 14,2 meter lang og 4,2 meter bred, kom frem i 2004.

Arcona 460 synker i Stillehavet efter rorstammen knækkede

Den 8. april 2024 sank en Arcona 460 i Stillehavet. Det oplyser Arcona Yachts AB. Alle ombord er i sikkerhed, ingen kom til skade, og besætningen blev hurtigt reddet af et nærliggende skibe.

Af Troels Lykke |

Svenske Arcona Yachts fortæller nu åbent til pressen om en tragisk episode med en Arcona 460, der sank i Stillehavet, efter rorstammen knækkede. Minbaad.dk formoder derfor, at vandet er trængt ind via denne vej:

- Hos Arcona Yachts er sikkerheden vores prioritet, og det tager vi derfor meget alvorligt. Vi forstår fra Arcona 460-ejerne, at rorstammen var brudt, men vi ved endnu ikke, hvordan eller hvorfor. Vi arbejder tæt sammen med vores leverandører og nøglepersoner for straks at undersøge dette seriøst, understreger Fredrik Malmqvist, administrerende direktør for Arcona Yachts.

Vil frivgive mere information

- Vores tanker går til ejerne, familien og besætningen. Vi udsender vores oprigtige tak til besætningerne på de nærliggende fartøjer, som hjalp med redningen. Så snart vi ved mere, vil vi frigive yderligere information, lover det svenske værft.

Den første Arcona 460 blev bygget i 2004. Minbaad.dk har ikke oplysninger om, hvor gammel den aktuelle Arcona 460'er er.

content-loader
content-loader
content-loader