Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Anna Livbjerg er ustoppelig med 11 verdensmesterskaber i Europajolle i træk. Det udløste Årets Sejlsportspræstation i 2023.
Kapsejlads
Anna Livbjerg ses her i Svendborg. Foto: Troels Lykke

11. VM-guld i træk udløser Årets Sejlsportspræstation til Europajolle-sejler Anna Livbjerg fra Kaløvig

Sådan gik det for lægen og jollesejleren Anna Livbjerg i 2023. - Årets sejlsportspræstation viser noget af det smukke ved sejlsport, at hvis man finder sin niche, sin bådklasse og bevarer glæden ved at sejle, så kan man konkurrere på højeste niveau i mange år, siger Dansk Sejlunion.

Af Troels Lykke |

Kaløvig-sejleren Anna Livbjerg vandt i 2023 sit 11. VM i Europajollen i træk. Hun har om nogen fundet sit hjørne af sejlsporten og næsten boltet pokalen fast i kaminhylden, som var det America's Cup.

Netop vedholdenheden var noget af det, juryen fra Dansk Sejlunion lagde vægt på. Det forklarer Jan Hansen, kølbådssejler, der er med i juryen:

- Det kræver altså en vis mængde talent at vinde VM 11 gange og vedholdenhed at blive ved med at kunne holde fokus på at være den bedste. Det er meget flot, understreger han overfor Dansk Sejlunion i en pressemeddelelse.

Andre veje end den olympiske

Anna Livbjerg lægger selv vægt på, at det er glæden ved at komme ud og sejle “hendes” klasse, som gør, at hun kommer tilbage til netop Europajollen:

- Jeg synes, det er en anerkendelse af, at der er andre veje end den olympiske vej. Der har jeg også selv været. Men det er fedt at blive anerkendt for at bevare glæden ved sejlsport og blive ved med at arbejde for det, påpeger vinderen.

Med i prisen følger et beløb på 15.000 kroner.

content-loader
content-loader
content-loader