Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Jubel på Sejlsportsligaens podie i Helsingør. Foto: Frederik Sivertsen

1. division: Roskilde var nede i vandet, men vinder otte af ti flights i Helsingør

De kan noget særligt i Roskilde. De gæve sejlere tog atter sejren i Sejlsportsligaens 1. division, som i weekenden gæstede Sjælland Rundt Sailing Week.

Af Sara Sulkjær Hansen |

Uanset om solen står højt eller lavt, om vinden blæser fra øst eller vest, kan man regne med Roskilde.

Det er konklusionen efter weekendens ligastævne i 1. division, hvor Roskilde-sejlerne foran velsejlende hold fra Sønderborg og Kaløvig tog en sikker førsteplads.

En førsteplads, der kom i hus efter, at holdet var nede at vende i vandet for at komme på ret køl igen og tage otte prikker ud af ti flights.

Vejret spillede alle et pus

Vejret var udfordrende. Det betød, at sejladserne var indstillet historisk lang tid lørdag. Med en middelvind på 12 m/s og stød op til 19 m/s blev der efter få flights lørdag formiddag kaldt på land.

Efter forbedringer på vejrfronten kom sejlerne ud og fik 2,5 virkelig gode flights med meget roligere og stabile forhold.

- Søndag var forholdene noget nær perfekte med stabil vind og gode baneforhold, der blev sejlet i alt ti flights, forklarer Nynne Ammundsen fra Sejlsportsligaen i en pressemeddelelse.

Flere hold lå tæt

Stævnet efterlod ingen tvivl: Niveauet er forsat stigende, og det er stadig marginalerne, der gør forskellen, når starten først er skudt af.

Det betyder ligeledes, at det er enkelte point, der skiller placeringer, når man ser bort fra Roskilde - og dog:

- Sønderborg lå hele weekenden i toppen, og var det ikke for en enkelt femte- og syvendeplads, så havde de måske kunne slå Roskilde.

- Tredjepladsen med Kaløvig havde også et par placeringer i den tunge ende, der naturligvis sendte dem lidt ned i tabellen. Det er tydeligt, at der bliver kæmpet i hver sejlads, ved hvert mærke, påpeger Nynne Ammundsen.

Sjælland Rundt kom i mål

Mens ligasejlerne i den grad kæmpede foran Nordre Mole lørdag morgen, kom de sidste 20+ både i mål i Sjælland Rundt. Der var meget modstrøm, og mange af de både, der havde målgang lige forbi ligabanen, var timer om at sejle forbi den ellers korte op/ned bane.

- Sejlsportsligaen og Sjælland Rundt har suppleret hinanden fantastisk den sidste uges tid, og fordi Sjælland Rundt-sejlerne blev sendt syd om i år, var der dobbelt målgang lørdag formiddag, forklarer Nynne Ammundsen og uddyber:

- Der var derfor også masser at snakke om for de to kommentatorer, Victor og Ditlev, der underholdt på molen.

 Sejlsportsligaen gæster også Sjælland Rundt Sailing Week i 2025.

Top-5 ved stævnet:

1: Roskilde Sejlklub - 13 point

2: Sønderborg Yacht-Club - 25,5 point

3: Kaløvig Cobras - 31,5 point

4: KDY Sharks

5: KDY Lady Sharks

content-loader
content-loader
content-loader