Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Charles Caudrelier foiler løs i sin 105 fods Gitana ved Sydamerika. Foto: Y. Riou/SA Gitana

Solo jorden rundt i 105 fods trimaran: Førende Charles Caudrelier mangler kun 2.321 sømil til mål i Brest

I dag 18. februar, efter 41. nat på havet, er "Maxi Edmond de Rothschild"-skipperen 2.218 sømil foran Thomas Coville, som nu er på andenpladsen i Arkea Ultime Challenge. Tidligere toer i feltet, Team Banque Populaire, med  skipper Armel Le Cléac'h, er i nødhavn i Rio. Han venter på rorblade.

 

Af Troels Lykke |

Det bliver ikke til ny jordomsejlingsrekord for franske Charles Caudrelier. For vi er gået ind i den 42. dag og det er netop den omsejlingstid, det tog i 2017 for landsmanden Garbart.

Men med 2.321 sømil til mål og en komfortabel føring, på et par tusinde sømil, ser det lovende ud for Caudrelier i Arkea Ultime Challenge.

Men først skal Charles Caudrelier i mål og det er i sig selv en kæmpe præstation, når man helt alene sejler en 105 fods trimaran og mange ting kan gå i stykker.

Alt kan ændre sig eller endda ende på en brøkdel af et sekund.

- Løbet er først vundet, når han har krydset målstregen," siger holdchef for Caudrelier,  Gullaume Rottee.

Risikoen for materiel skade er også øget, fordi alle bådene er "meget udmattede". Man skal ikke glemme, at båden "Maxi Edmond de Rothschild" aldrig har sejlet i så lang en periode. Vi taler mere end 40 dage non-stop!

Caudrelier ville møde "kompliceret vejr før ankomst" i sin Arkea Ultim Challenge-finale. Den 49-årige Gitana-holdskipper forventes nemlig at møde kraftig vind fra nordvest.

Tidligere toer venter på rorblade i Rio

Værre ser det ud for Team Banque Populaire, med  skipper Armel Le Cléac'h, der i Arkea, Ultim Challenge, har sit andet reparationsstop i Rio de Janeiro.

"Målet er at afslutte. Hvis det lykkes os at starte igen, vil det råde bod på skuffelsen," sagde Armel Le Cléac'h ved sin ankomst til Rio de Janeiro. Han lå ellers længe nummer to i sejladsen, nu ligger båden bomstille i Rio.

Den 44-årige tidligere medfavorit til den historiske premiere på Arkea Ultim Challenge kæmper for at komme tilbage i løbet under sit andet reparationsstop af solo-omsejlingen i Rio de Janeiro. Hans Banque Populaire-team er nu overbevist om, at "Maxi Banque Populaire XI" kan komme tilbage på sporet.

Holdet er i øjeblikket i gang med at transportere to rorblade til den brasilianske havn. Det er store dele. Det var ikke let at bringe dem til Brasilien, lyder det fra  Han takkede den franske ambassade i Brasilien og udenrigsministeriet "for at gøre opgaven lettere", lyder det fra hans Banque Populaiere-team.

De seks skippere i Arkea Ultim Challenge

Maxi Edmond de Rothschild: Charles Caudrelier

Banque Populair: Armel Le Cléac'h 

Sodebo Ultime 3: Thomas Coville 

Actual Ultime 3: Anthony Marchand

ADAGIO: Éric Péron

SVR-Lazartigue: Tom Laperche  - UDGÅET

Stilling og gps-kort: www.arkeaultimchallengebrest.com/en/classement

Se sejlerne på YouTube-kanal  

Rekorder at slå for solo-sejlere jorden rundt

Jorden rundt solo: 42d 16t 40m (Francois Gabart 2017)

Solo 24 timers rekord: 851 nm (Francois Gabart 2017)

Ushant-Ækvator: 5d, 9t, 15m. (Thomas Coville 2016)

Ækvator-Kap det Gode Håb: 6d 1t 35m (Francois Gabart 2017)

Indiske Ocean: 6d 22t 25m (Thomas Coville 2016)

Stillehavet: 7d 15t 20m (Francois Gabart 2017)

Kap Horn til Ækvator: 6d 22t 15m Francois Gabart 2017)

Ækvator-Ushant: 5d 19t 21m. (Francois Gabart 2017)

Ækvator til Ækvator: 30d 4t 50m (Francois Gabart 2017)

content-loader
content-loader
content-loader