Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Charles Caudrelier i "Maxi Edmond de Rothschild" har tilbagelagt 54 % af distancen i Arkea Ultim Challenge.
Kapsejlads
Førende Charles Caudrelier i "Maxi Edmond de Rothschild" har lidt over 1700 sømil ned til nummer to.

Solo-sejleren Charles Caudrelier var kun 18 dage om at sejle fra Frankrig til Australien i 105 fods trimaran

Førende Charles Caudrelier i "Maxi Edmond de Rothschild" har tilbagelagt 54 % af distancen i Arkea Ultim Challenge, der startede 7. januar fra Brest. Gennemsnitsfarten er på 29,7 knob. Med den hastighed kan han gennemføre jordomsejlingen på 36 dage, 6 dage hurtigere end Gabart i 2017.

Af Troels Lykke |

Det går vildt for sig i nonstop-solo-sejladsen rundt om jorden, Arkea Ultim Challenge.

Den skarpe profsejler i havkapsejlads, Charles Caudrelier, er nu den eneste deltager i Ultime Challenge, der har haft et problemfrit løb. Og han fører da også med 1.783 sømil ned til nummer to, Thomas V´Coville.

I dag lørdag mangler han 12.467 sømil til Brest i det vestlige Frankrig. Han har sejlet lidt over 14.000 sømil, fortæller Seilmagasinet.no, der følger sejladsen tæt.

I torsdags var solo-sejleren ved Cape Leeuwin er det sydvestlige hjørne af Australien og Caudrelier passerede dette punk. Han har sejlet distancen fra Frankrig til Australien på én dag, otte timer hurtigere end Gabarts rekord.

Tom Laperche ramte container

Værre er det for Tom Laperche har beskrevet omfattende skader på "SVR-Lazartigue". Store dele af hovedskroget blev revet op i et sammenstød, som Laperche antager er en container. Trimaranen holdt sig flydende ved hjælp af sideskrogene.

I Cape Town ser holdet på mulighederne for at fortsætte regattaen, og beskriver muligheden for små. Alternativet er at lappe skroget sammen, og halte tilbage til Frankrig uden midterkøl, eller transportere det på et fragtskib.

Endnu en til Cape Town

Eric Péron i "Ultime Adagio", der sejler uden foils, er langt bagud, men har indtil videre sejlet uden problemer. Péron har problemer med sit styrbords ror, og kan ikke sejle ind i Det Indiske Ocean med et halvt fungerende styresystem.

"Ultime Adagio" har sat kursen mod Cape Town, hvor "SVR-Lazartigue" alt sammen ligger, og hvor Anthony Marchand i "Actual Ultime 3" også er på vej. Han har planlagt et 24 timers stop. "Ultime Adagio" er 5.205 sømil efter førerbåden, en distance der vil vokse eksponentielt i løbet af ugen.

To både sejler ikke lige nu ud af seks startende.

De seks skippere i Arkea Ultim Challenge

Maxi Edmond de Rothschild: Charles Caudrelie,

Banque Populair: Armel Le Cléac'h 

SVR-Lazartigue: Tom Laperche

Sodebo Ultime 3: Thomas Coville 

Actual Ultime 3: Anthony Marchand

ADAGIO: Éric Péron

Stilling og gps-kort: www.arkeaultimchallengebrest.com/en/classement

Se sejlerne på YouTube-kanal   Se mere: arkeaultimchallengebrest.com/en - Se videoindslag 25. januar fra fb

content-loader
content-loader
content-loader