Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Teams fra hele landet er til start i Aarhus. Foto: Frederik Sivertsen / Sejlsportsligaen

Sejlsportsligaen fejrer ti års fødselsdag - jubilæumsåret indledes lørdag i Aarhus

For ti år siden startede liga-festen. En fest, der fortsætter i Aarhus denne weekend, hvor hele 27 hold i 2. division skyder jubilæumssæsonen i gang.

Af Sara Sulkjær Hansen |

Ti år. Et helt årti er gået, siden klubsejlere fra hele landet første gang satte hinanden stævne i Sejlsportsligaen.

Siden er utallige kapsejladser fulgt i kølvandet. Flere nye hold er kommet til, således at jubilæumsåret i dag, lørdag, skydes i gang med hele 27 hold i 2. division i Aarhus:

- Det er bestemt ikke først gang, der bliver sejlet i Aarhus, og forventningerne til bugten er heller ikke blevet mindre, påpeger Nynne Ammundsen fra ligaen i en pressemeddelelse.

Forsvaret til start

Efter ti år kommer der fortsat nye klubber til. Klubber, der i år repræsenterer en diversitet, som ikke er set magen tidligere.

Mens kvinderne fortsat hopper med på bølgen, har Forsvaret ligeledes fundet vej til startlinjen, ligesom klubber fra nord som syd stiller med hold nummer to:

- Det er til stor glæde for alle, at den del af projektets kerne stadig lever i bedste velgående, nemlig klubudvikling. Det er også ambitionen, at den udvikling forsætter de næste ti år, understreger Nynne Ammundsen og uddyber:

- Det er også et af de elementer, der forsat gør det sjovt år efter år og er med til at holde tempoet højt, såvel på banen som udenfor.

Mere WOW i ligaen

Det er ikke mindst muligheden for at sejle som en fast del af 2. division, og ikke blot på wildcard, der har fået betydning for de kvindelige besætninger. 

Tidligere har kvinderne sejlet én til to stævner årligt, da pladserne skulle fordeles ligeligt mellem WOW-holdene. Det er ændret i år:

- Efter nogle år med udelukkende adgang til wildcards, har vi nu fået chancen for at konkurrere i endnu flere stævner, vise vores færdigheder og lære en masse i de mange races. Vores forventning er at give den gas på vandet, sejle stærkt og have det sjovt i det hyggelige fællesskab, som 2. division lægger op til, påpeger en begejstret Bente Østergaard fra det kvindelige Queens-hold.

Det er klubberne fra Sailing Aarhus, der er med til at afvikle stævnet jubilæumsstævnet, der løber på stablen ved molen i Aarhus. En mole, der vil være prydet med sejlere.

Har man ikke mulighed for at være på havnen, kan sejladserne følges her.

De nye hold i 2024 - 2. division:


- Middelfart WOW
- Lemvig Sejlklub
- Brejning
- Forsvarets Landshold
- Svendborg Sunds Sejlklub (ny i 2. division)
- KDY (ny i 2. division)
- ASK Queens (WOW)

content-loader
content-loader
content-loader