Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Som det ses sejlede sejlmager Jacob Bojsen-Møller med til DM i Spækhugger. De sluttede på en 5. plads 0,5 point efter bronzepladsen.
Kapsejlads

Topsejlerne Mads Emil Lübeck, Sebastian Wright Olsen og Michael Hestbæk vinder DM i Spækhugger

Tidligere 49er-sejler Mads Emil Lübeck havde prof-sejleren Michael Hestbæk med om bord på taktikken, da guldet blev sejlet hjem udfor SejlCenter Nivå. Sølv gik til Niels Bank, Stig Jørgensen, der havde sejlmageren Theis Palm på taktik. 14 både stillede op. Bojsen-Møller brødre tog 5. plads.

Af Troels Lykke |

Igen i år, er der blevet afholdt danmarksmesterskab i den klassiske sejlbådsklasse ´Spækhuggeren’

Stævnet blev i weekenden 16. - 18.08. 2024 afviklet på Øresund i farvandet ud for Nivå Havn, og såvel på vandet som i land arrangeret af SejlCenter Nivå, hvor bl.a. frivillige klubmedlem-mer var med til at gøre stævnet til en stor sportslig og social succes, fortæller Christian Caspersen fra den arrangerende klub.

Med det gode sejlvejr, blev der i alt afviklet 10 sejladser, og blandt deltagerne var meget dygtige sejlere i form af tidligere såvel olympiske som verdensmestre.

Skrappe top 3 hold

Efter et meget tæt løb blev vinderne  af det 54. danmarksmesterskab for Spækhuggere vandt den tidligere 49er, den lægestuderende Mads Emil Lübeck fra Øresunds Sejlklub Frem med de to KDYere Sebastian Wright Olsen og Michael Hestbæk, der lever af at sejle, denne her gætter vi dog på var en gratis omgang, da Mads Emil er hans ven.

Kun to point efter kom Niels Bank, Stig Jørgensen og profsejleren og sejlmagerenTheis Palm efterfulgt af den tidligere danske Spækhugger-mester Christian Mohr med Christian Videbæk og Theis Faurholt Nielsen.

Selvom SejlCenter Nivå fortsat ikke råder over eget klubhus, lykkedes det med god hjælp fra to af naboklubberne på Nivå Havn, at afvikle stævnet professionelt og med stor ros fra de deltagende sejlere.

Middag med kvindekor

Lørdag aften var der festmiddag for alle sejlerne samt de frivillige hjælpere på Nivå Havn, herunder et musikalsk indslag fra kvindekoret ’Chilli Chicks’. Igen succes med kvindelig underholdning blandt de altovervejende mandlige sejlere.

Den succesrige afvikling af det store kapsejladsarrangement muliggjordes ikke mindst takket være det nye bådmateriel og andet udstyr, som betydelige fondsmidler for bl.a. A.P. Møller Fonden har muliggjort. 

Resultatlisten

content-loader
content-loader
content-loader