Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Fire Spækhuggere er under renovering på Risvangs Bådeværft i Hasselager. Foto: Peter Brøgger
Kapsejlads

55 Spækhugger-sejlere var hos Per Risvangs Bådebyggeri - fire både under renovering

Spækhugger-sejlere fra hele landet, der repræsenterede 31 både, havde 8. februar fundet frem til Per Risvangs Bådebyggeri i Hasselager ved Aarhus. Her driver Per sit nye værksted med speciale i istandsættelse af Spækhuggere. Lige nu er fire både på vej.

Af Troels Lykke |

Programmet i Spækhugger-klubben hos Per Risvangs Bådebyggeri i Hasselager var fejring af vinderne af de sidste to års pokalserie i Aarhus, nemlig Jakob Ege Friis i 2020 og Anders Würtz Nielsen i 2021.

Alligevel var aftenens højdepunkt en rundtur på fire Spækhuggere, der alle er i forskelige stadier af deres istandsættelse.

Brian og sønnen Laurits er ved at give den navnkundige DEN 33 Moster en totalrenovering, og Mia har sin Family DEN 515 igennem en modernisering af sit dækslayout og opgradering af apteringen.

På disse to både har ejerne selv arbejdet med det praktiske med Per Risvang som vejleder.

Per Risvang gang i to Spækhuggere

Selv har Risvang selv gang i to Spækhuggere. DEN 99, som også totalrenoveres, og sidste års danmarksmester DEN 63, der skal have bunden renoveret.

Endelig var formene til produktion af nye Spækhuggere også på plads i hallen. Baggrunden er, at der i foråret skal støbes fem dæk til renovering af eksisterende skrog.

Med disse fire både havde de 55 gæster rigeligt at se på, drøfte med bådebyggerne og snak på kryds og tværs - hjulpet på vej af Spækhuggerklubbens traktement.

DM i Aarhus til august

Der var også gennemgang af programmet for 2022, der indeholder træning 14.-15. maj, AFI2star til Samsø 11.-12. juni, DM i Aarhus 19.-21. august samt Aarhus Sailing Week 3.-4. september. 

Endelig venter også Spækhuggernes egen 2Star-banesejlads i Knebel Vig 24.-.25 september.

Vil du vide mere om Spækhuggeren: www.spaekhugger.dk/

content-loader
content-loader
content-loader