Gå til hoved-indhold
Havne
Familien Florboe på strandbar i Svendborg. Foto: Nikolaj Florboe

Sommerhavne: Nyd de varme sommerdage på strandbaren i Svendborg - lige ned til havnen

Både børn og voksne er velkomne i de flotte bar-område, der er skabt på havnen i Svendborg. Det fortæller 38-årige Nikolaj Florboe, der nyder det høje serviceniveau og den unikke stemning, der samler by og havn.

Af Sara Sulkjær Hansen |

Minbaad.dk finder sejlernes yndlingshavne. Denne gang vender vi stævnen mod Svendborg, der er en sand favorit hos familien Florboe fra Frederikssund, der består af far, mor og fem børn i alderen ét til atten år.

Nikolaj Florboe, hvilken havn er din absolutte favorit på sommertogtet?

-  Vi har sejlet på sommerferie syv gange, og har i de tre af ferierne besøgt Svendborg Havn. Her sejler havneassistenten, hvis du har booket plads på forhånd, ud og tager imod dig i sin gummibåd, og du mærker, hvordan havnen er gjort til centrum for hele byen. 

- Stemningen er unik, ikke mindst på den gamle industrihavn, hvor der blandt andet er lavet en bar af containere, som er placeret i en kæmpe sandkasse. Her kan de voksne nyde en drink, mens børnene hygger sig i sandet.

Hvad gør denne havn speciel sammenlignet med andre danske havne?

- Det er uden tvivl det høje kvalitetsniveau. Mens mange danske havne er lavet for andelshaverne, er Svendborg Havn blevet til for gæsterne. Det mærkes, og vi kan få hjælp til alt fra gode restauranter til mere praktiske udfordringer.

- Havnepersonalet er virkelig opmærksomme på at give alle, også børnene, en god oplevelse. Når de har fanget krabber, kan de på havnekontoret få en skum-delfin som præmie – og det gælder også, hvis de kommer for tredje gang. Helt overordnet har vi ikke oplevet et sådant serviceniveau andre steder.

Hvilke seværdigheder skal man besøge, når man ligger i Svendborg?

- I virkeligheden er byen en seværdighed i sig selv, men har man lyst til at sejle endnu mere, er der øhop med færge til de omkringliggende, mindre øer. Her var vi med på en guidet rundtur, som bestemt var en oplevelse. 

- Ellers er det primært byen og de mange aktiviteter, der er omkring selve havnen, vi bruger, når vi besøger Svendborg. Eksempelvis ligger der en skaterpark, legeplads og en campingplads, så børnene altid har legekammerater, kærester, eller hvad man ellers kan finde på, at mødes med. 

Hvis noget skulle forbedres i Svendborg, hvad skulle det da være?

- Jeg kunne godt drømme om, at havnebassinet på sigt bliver opdelt. Om det rent praktisk kan lade sig gøre, ved jeg ikke, men det kunne være fantastisk at indrette havnen, så de større både får en havn for sig.

- I alle sejlende familier fiser børnene rundt i deres gummibåde, men i Svendborg lader vi dem ikke gøre det uden opsyn – og det er jo netop det modsatte af, hvad børnene allerhelst vil, nemlig at sejle på eventyr på egen hånd.

Hvordan vil du generelt beskrive de danske havne?

- Niveauet er blevet bedre, men vores oplevelse er ikke, at de danske havne endnu matcher kvaliteten i Polen og i Tyskland, hvor vi også har sejlet på ferier.

- Det er særligt de mindre havne, der ikke er up-to-date. Heldigvis er der tilsyneladende sket noget efter coronaen, hvor mange danskere pludselig skulle have båd. Der er kommet penge i kassen, og det ses særligt i Roskilde Fjord, hvor faciliteterne flere steder er opgraderede.

Om Svendborg Havn:

Faciliteter: Vaskemaskine, tørretumbler, grillplads, boldbane m.v.

Frihavn: Nej

Havnetakst: 290,00 kroner (9-11,99 m)

Hjemmeside: www.svendborg-havn.dk

content-loader
content-loader
content-loader