Gå til hoved-indhold
Havne
Mariagerfjord Kommune oplyser til TV2 Nord, at de rent juridisk intet kan gøre ved både, der ligger i vandet og forfalder, så længe de ikke forstyrrer eksempelvis skibstrafikken. Arkivfoto fra en anden havn. Foto: Anna Brinch

Hobro Sejlklub frygter at gamle både får lov at rådne op i havnen

Havnene og sejlklubberne omkring Mariager Fjord havde møde tirsdag, og her var de forladte og faldefærdige både på dagsordenen. Hobro Sejlklub frygter, at de gamle både i eksempelvis Hobro Havn bare får lov at ligge og rådne op, skriver TV 2 Nord.

Af Troels Lykke |

På den ene side af Hobro havn ligger en ældre motorbåd ved en privat bådebro. På den anden side af fjorden er flere gamle skibe fortøjet. Ifølge de lokale har de ligget der i mindst 10 til 15 år, uden noget er sket.

- Det ser træls ud. Det kunne vi godt undvære, påpeger Steen Poulsen, der er medlem af Hobro Både- og Fiskerihavn, og han bliver bakket op af sin kollega på terrassen.

- Jeg synes, det er ærgerligt, man skal sidde og kigge på det forfald, når vi har så flot en fjord. Det er så hyggeligt at være her, så ligger det bare der og generer øjnene, siger Mads Mylund til TV 2 Nord, der viser billeder af forladte både.

Møde i sejlklub om forladte både

Havnene og sejlklubberne omkring Mariager Fjord havde møde tirsdag, og her var de forladte og faldefærdige både på dagsordenen. Hobro Sejlklub frygter, at de gamle både i eksempelvis Hobro Havn bare får lov at ligge og rådne op.

- Det er ikke noget kønt syn, men derudover er der jo en risiko for, at hvis de forfalder så meget, at de går til bunds, så har vi en forurening, fordi de indeholder typisk olie og andre ting, forklarer formand for Hobro Sejlklub Ole Madsen til TV2 Nord.

Kilde. TV 2 Nord

content-loader
content-loader
content-loader