Gå til hoved-indhold
Kort Nyt
Jørgen Ring holder takketale.
Kort Nyt
Lyngby-Taarbæk Kommunes Borgmester Sofia Osmani holdt festtalen.
Kort Nyt

Bogen om den levende trænerlegende Jørgen Ring er udgivet - blev hyldet af flere hundrede

Den 16. august blev bogen ’Sejlads i øjenhøjde’ om Jørgen Ring udgivet ved en stor fest i Taarbæk Sejlklub med Lyngby-Taarbæk Kommunes borgmester Sofia Osmani som festtaler. Der var flere hundrede deltagere til at hylde Jørgen Ring og fejre udgivelsen af bogen.

Af Troels Lykke |

Jørgen Ring har gennem mere end 60 år opfostret nogle af Danmarks dygtigste kapsejlere og tursejlere. Flere tusinde unge mennesker i Taarbæk Sejlklub og Kongelig Dansk Yachtklub har været gennem hans sejleruddannelse. Jørgen er, i en alder af 78 år, stadig er aktiv juniorleder i Taarbæk.

En gruppe af hans gamle juniorer besluttede for et par år siden at dokumentere Jørgens livsværk og det smukke resultat blev præsenteret den 16. august, fortæller ildsjælen Jakob Tomasen til minbaad.dk.

’Sejlads i øjenhøjde – en bog om Jørgen Ring’ er baseret på interviews med Jørgen selv samt 28 kilder, som har krydset hans vej gennem de sidste 78 år - Familie, venner, kolleger og juniorer i alderen 9-83 år.

Jørgen Ring skælder aldrig ud

Forfatteren er Cathrine Errboe og resultatet er et underholdende, lærerigt og rigt illustreret værk om en ener i dansk sejlsport og ungdomsliv. Citater fra nogle af de yngre sejlere fortæller meget om Jørgen:

“Jørgen er sådan en, man holder sig til. Han er rigtig klog. Han kan alt”,  

“Han tager det roligt. Han er sød. Han skælder aldrig ud. Han er altid glad”

“Han er som en rigtig, rigtig god skolelærer”

“Han er som en god farfar, sådan en, der tager med i biografen og kommer til jul. Jeg kunne godt finde på at invitere ham til fødselsdag”

“Hvis Jørgen stoppede, ville jeg nok ikke gå her mere”

Om ’Sejlads i øjenhøjde – En bog om Jørgen Ring’

Tilblivelsen af bogen er et ikke-kommercielt projekt, og den derfor kun erhverves via et medlemskab af Foreningen Jørgen Rings Biografi. Indmeldelse i foreningen sker ved indbetaling af kr. 350 på MobilePay 274044 eller overførsel til konto 9570 13663645. Anfør adresse i kommentarfeltet.

For yderligere information, kontakt Formand Jakob Thomasen, jr.biografi@gmail.com

content-loader
content-loader
content-loader