Gå til hoved-indhold
Her ses Jørgen Ring under VM i Yngling i Sydney.Sejlklubber
Her ses Jørgen Ring under VM i Yngling i Sydney.

Jørgen Ring stopper i KDY og starter i Taarbæk

65-årige Jørgen Ring søger nordpå. Læs et portræt af den legendariske og energiske sejler og juniorleder fra KDY.

Af Nicolai Lassen |

Ingen kan snyde sin egen dåbsattest, og hvis Jørgen Ring checker sin egen fra 1946, opdager han at nutidens begreber som ”efterløn” og ”førtidspension” er spildte muligheder for ham, som nu er blevet 65 år gammel.

Jørgen Ring startede i KDY som juniorleder tilbage i 1976, dengang hvor ansættelseskravene var at Juniorlederen havde egen skrivemaskine og selv finansierede tidens kalkerpapir, for at sikre en kopi af korrespondancen for klubben.

Ansættelse – breaking news

Meget vand er løbet igennem Øresund siden da, men Ynglingen er stadig centrum for Jørgens daglige virke. Dengang var Jørgen Rings ansættelse ”Breaking News”, alene det at KDY ansatte en fuldtids juniorleder – headhuntet fra naboklubben Taarbæk Sejlklub. Det skabte megen snak i krogene.

Jørgen fik sin junior træner uddannelse i Taarbæk, sideløbende med sine ingeniørstudier og efterfølgende arbejde med udvikling af kraner hos Krøll Kraner.
I KDY fik Jørgen muligheden for at udvikle verdens bedste juniorafdeling, en chance han greb de næste 36 år. Ser man på sejlsportens resultater, så har rigtig mange internationale resultater sin baggrund i juniorafdelingen hos Jørgen Ring.

Ser man på dansk erhvervsliv, har Jørgen Ring leveret rigtig mange topfolk.
Men, heller ikke Jørgen Ring kan løbe fra sin dåbsattest, og ungdomsarbejdet i KDY undergår betydelige forandringer – især på Jørgen Rings hjemmebane i Skovshoved i den kommende tid.

Mere end Ynglingen

I KDY´s vedtagne strategiplan 2012 – 2015 kan direkte læses, at når det gælder ungdommen er målet et bredt og alsidigt tilbud for jolle- og kølbådssejlere, både i Rungsted og i Skovshoved. I Skovshoved vil bestyrelsen meget mere, end blot Skovserholdet og Ynglingen.

Ikke nødvendigvis et spejl af Rungsted – men et stærkt konkurrencepræget alternativ til det nuværende ungdomstilbud i Gentofte Kommune. Sikkert er det, der er i den nye strategi følges op af en massiv oprustning på materielsiden.
Hen over efteråret har Jørgen Ring og KDY haft en konstruktiv dialog omkring hans rolle i denne nye satsning.

Stopper 1. juni

Hvordan kunne en retræte post være til gavn for alle parter: Jørgen Ring, klubben og de mange unge sejlere? Konklusionen blev i fællesskab et ”clear cut”, hvorfor Jørgen Ring stopper i KDY den 1. juni 2012.

I familien Ring er 65 år ingen alder, og Jørgen fortsætter ufortrødent sin karriere hos Krøll kraner, men genoptager også sit gamle job i Taarbæk Sejlklub.
Dengang Jørgen Ring selv var aktiv i klubben, var det en stormagt på Øresund. Tiderne har ændret sig for Taarbæk Sejlklub. Det vil Jørgen Ring gøre noget aktivt ved, så karrieren som juniorleder fortsætter nu i samarbejde med andre entusiastiske medlemmer i Taarbæk Sejlklub.

Det sker med fuld opbakning fra KDY, som rigtig gerne samarbejde med andre sejlklubber på Øresund.

Den 31. maj bliver alle tidligere og nuværende juniorer samt medlemmer af KDY indkaldt tilafskedsreception for Jørgen Ring. Receptionen afholdes naturligvis på Skovshoved havn.

content-loader
content-loader
content-loader