Gå til hoved-indhold
Kort Nyt
Tingsrätten i Helsingborg afgjort sagen. Den 39-årige dansker blev idømt en måneds fængsel. Arkivfoto: Troels Lykke

Fuld 'fuck off-sejler' får en måneds fængsel efter bådjagt med svensk politi i Hornbæk

Under en jagt råbte 39-årig dansk vandvidssejler til det svenske søpoliti: "Fuck off, I'm in Denmark now" for at overbevise dem om, at i den del af Øresund havde de ikke havde nogen rettigheder. Det hele startede i Helsingborg, hvor han glemte sin hund, fortæller Helsingør Dagblad.

Af Troels Lykke |

En 39-årig dansk mand, som i juli sidste år lagde sin lystsejler til ved kajen i Helsingborgs Havn, opførte sig så belastende over for de øvrige sejlere i området, at de tilkaldte politiet.

Han var blandt andet hoppet over på en af de andre både for at spille op, sagde lystsejlerne da de anmeldte manden, det skriver Helsingør Dagblad.

Men han stak af, og på kajen i Helsingborg efterlod han sin hund - den kunne kun stå og se lettere forundret til, mens dens ejer drønede ud af havnen for fuld skrue med kystbevogtningsfolk og politifolk i sit kølvand.

Siden fulgte en vanvittig jagt på den 39-årige sejler på Øresund, en jagt, der først sluttede nogle hundrede meter ud for Hornbæk Havn, hvor han forsøgte at komme ind med det svenske kystbevogtningsskib tæt på sin agterstævn.

Høj alkoholpromille

Manden var sejlende beruset - en blodprøve, som blev taget, efter at kystbevogtningsskibet havde sejlet ham tilbage til Helsingborg, viste en alkoholpromille på 2,06.

Da han blev ført fra borde, plaprede han løs og kunne ikke stå på benene, fortalte vidner til hændelsen ifølge Helsingborgs Dagblad.

Affæren endte med, at der blev rejst tiltale mod danskeren blandt andet for druksejlads og for at modsætte sig anholdelse, og nu har Tingsrätten i Helsingborg afgjort sagen. Den 39-årige dansker blev idømt en måneds fængsel og hunden nåede undervejs også at komme i et internat.

Kilde. Helsingør Dagblad

content-loader
content-loader
content-loader