Gå til hoved-indhold
Kort Nyt
Danskeren hældte vin op i en kop og lagde sig ned, som om han ville tage sig en lur. Men det var en afledningsmanøvre, for kort efter vendte han sin sejlbåd 180 grader, så han fik kurs direkte mod kystbevogtningens skib. Arkivfoto: Troels Lykke

39-årig dansker med promille på 2,06 glemte hund i Helsingborg og forsøgte at påsejle svensk kystbevogtnings-skib

'Fuck off, I'm in Denmark now', skreg danskeren til svensk politi og kystbevogtning, mens han stod på dækket af sin sejlbåd med en flaske vin. Helsingør Dagblad skriver om sagen.

Af Troels Lykke |

Sagen udspandt sig i juli 2023 med den 39-årige danske, mandlig lystsejler, som op til dramaet på Øresund havde skabt så store problemer for de øvrige lystsejlere i Helsingborgs Nordhavn, at de til sidst slog alarm til politiet.

Manden var stærkt beruset og generede alt og alle omkring sig i havnen, skriver Helsingborgs Dagblad i sin omtale af sagen, skriver Helsingør Dagblad.

Sejlede ud af Helsingborg uden sin hund

Men inden politiet nåede frem til marinaen i Helsingborg, var den 39-årige danske mand sejlet ud af havnen.

Han havde i øvrigt så travlt, at han glemte sin hund på kajen.

Manden fortsatte ud på Øresund med kurs mod Hornbæk Havn, men politiet allierede sig med den svenske kystbevogtning, som sendte et hurtigtgående skib til Helsingborg og tog et par politimænd om bord i Norra Hamnen.

Så indledte de jagten på den danske sejler, og det lykkedes senere at lægge kystbevogtningsskibet op på siden af den danske sejlers båd, som på det tidspunkt var nået ind i dansk farvand nogle hundrede meter ud for Hornbæk Havn.

Stod med en flaske vin på dækket

Han stod på dækket med en flaske vin og skreg ukvemsord mod sine svenske forfølgere. 'Fuck off, I'm in Denmark now', råbte han blandt andet til myndighedspersonerne.

Men hvis han troede, at svensk politi og kystbevogtning ingen jurisdiktion havde i den del af Øresund, tog han fejl. For undervejs havde de fået lov af de danske søfartsmyndigheder til at fortsætte jagten i dansk farvand.

Kurs mod politiet

Manden hældte vin op i en kop og lagde sig ned, som om han ville tage sig en lur. Men det var en afledningsmanøvre, for kort efter vendte han sin sejlbåd 180 grader, så han fik kurs direkte mod kystbevogtningens skib.

Han forsøgte at vædre fartøjet, som kun med nød og næppe undgik en påsejling. I den næste times tid fortsatte han ifølge Helsingborgs Dagblads oplysninger sine forsøg på at sejle kystbevogtningens skib ned. Til tider prøvede han også på at sejle fra kystbevogtningens skib, men uden at det lykkedes.

Da danskeren gik ned i kahytten gik de svenske myndigheder om bord og anholdte danskeren. Danskeren kommer senere for retten og vi håber at Helsingør Dagblad følger op på sagen.

Kilde. Helsingør Dagblad

content-loader
content-loader
content-loader