Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Det er nogle af Danmarks bedste sejlere, der til juni mødes i Struer for at dyste i eliteserien. Foto: Eliteserien / Peter Brøgger

Danske H-båds-sejlere skal kæmpe om point i eliteserien på Limfjorden

I et nyt og spændende konkurrenceformat skal nogle af de dygtigste, danske amatørsejlere dyste på Limfjorden i juni. Stævnet er det blot andet af sin slags.

Af Sara Sulkjær Hansen |

Det er dygtige sejlere, der mødes på vandet i Struer, når der fra den 14.-16. juni dystes om ranglistepoint og -placeringer i H-båds-klassens nye eliteserie.

Eliteserien skal øge fokus på sejlsport i Danmark og er en satsning, der rækker flere år frem i tiden, fortæller formanden for danske H-båds-sejlere, Gitte Busch, i en pressemeddelelse:

- Internationalt rangerer Danmark som en af verdens bedste nationer i sejlsport. Derfor har vi i et års tid arbejdet med planerne om en eliteserie, der skal synliggøre sporten, og samtidig aktivere byer og kommuner i et større, fælles arrangement.

Sejlerne vil tilbage

Struer og Limfjorden har tidligere lagt både faciliteter og vand til de aktive H-båds-sejlere, blandt andet i forbindelse med verdensmesterskaberne i 2021 samt de danske og nordiske mesterskaber året efter.

Det er Struer Sejlklub, der i samarbejde med danske H-båds-sejlere og Struer Kommune, står bag det nye arrangement, som igen vil samle nogle af landets dygtigste kapsejladsbesætninger, 

- Vi har haft stor succes med vores tidligere arrangementer, og H-båds-sejlerne har selv peget på Struer som ét af de steder, de gerne vender tilbage til. Derfor er vi meget tilfredse med, at vi nu skal være værtsby for eliteserien, fortæller formand for Struer Sejlklubs stævneudvalg, Otto Jensen.

Frivillige leverer god service

Hen over weekenden i juni skal både og besætninger gennem et hårdt konkurrence-program, som kræver masser af frivillige kræfter, såvel på vand som på land:

- Vi har masser af frivillige i sving under hele arrangementet, fordi de mange sejlere skal serviceres og bespises undervejs. Desuden har vi folk på vandet, som betjener diverse følge- og banebåde under selve kapsejladsen, påpeger Otto Jensen.

Eliteserien havde forpremiere på Øresund midt i maj. Ud over næste arrangement i Struer sejles der i Middelbart og Brejning over to stævner i september.

content-loader
content-loader
content-loader