Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Østerbro Lokaludvalg og Haarup Maskinfabrik har sikret det økonomiske grundlag for forpremieren på Eliteserien”, forklarer Henrik Toft, Øresunds Sejlklub Frem og selv aktiv deltager. Foto: Troels Lykke

H-bådsklassens nye Eliteserie vil involvere erhvervslivet - forpremiere i Øresunds Sejlklub Frem 11. - 12. maj

- I et tæt samarbejde med fire byer satser vi nu på at skærpe interessen for sejlsport - i befolkningen og hos erhvervslivet, siger Gitte Busch, formand for Danske H-bådssejlere.

Af Troels Lykke |

- Vi satser på et øget fokus på sejlsport i Danmark. I 2024 arbejder vi på at støbe fundamentet for en satsning, der skal række fem år frem, forklarer Gitte Busch, formand for Danske H-bådsejlere.

Sejlsport er en af de sportsgrene, hvor Danmark har særligt stolte traditioner. Internationalt set rangerer vi blandt verdens bedste og sejlsport tager udgangspunkt i noget af det, som i dag står allerøverst på klodens dagsorden - evnen til bedst muligt at omsætte naturens energi til en drivende kraft.

- Vi har siden september 2023 arbejdet på at stable en lille håndfuld begivenheder på benene i samarbejde med fire sejlklubber og kommuner i Danmark, afslører Gitte Busch og fortsætter i en pressemeddelelse:

- Idéen er, at vi i hver af de byer, vi indgår aftaler med, lægger op til at involvere byens borgere, foreninger og virksomheder. Satsningen skal på sigt udmønte sig i et bidrag til at synliggøre sejlsporten og dermed forhåbentlig skabe både mere fokus og et stærkere økonomisk grundlag for vores sport i bred forstand.

Eliteseriens fire stævner afvikles i år med to stævner før sommerpausen og to efter:

11. - 12. maj i Sejlklubben Frem, Øresund
15. - 16. juni i Struer Sejlklub, Limfjorden
7. - 8. september Middelfart Sejlklub, Lillebælt
21. - 22. september Brejning BådKlub, Vejle Fjord

- Vi samarbejder tæt med de sejlklubber, der afvikler stævner i Eliteserien, og sejlklubberne har så kontakten til kommunerne med input fra os. Det kræver mere arbejde end normalt, men det er til gengæld også spændende, fordi vi tydeligt mærker, at interessen for sejlsport er til stede., også udenfor vores egne græsgange.

- Derfor håber jeg, at de sonderinger, vi er i fuld gang med, har udmøntet sig i længerevarende aftaler inden året er omme, fortsætter formanden.

Forpremiere i Frem

Eliteserien har forpremiere i Frem, hvor Østerbro Lokaludvalg har sikret klubben det økonomiske grundlag for begivenheden, og Haarup Maskinfabrik også har bidraget med støtte. 

- Nedtællingen er i gang, og vi glæder os til det første stævne her i Frem, forklarer Henrik Toft, Sejlklubben Frem, og uddyber:

- Jeg varetog indtil 2022 selv rollen som formand i DHBS (H-bådsklubben, red.), så jeg har været med til at forme grundlaget for Eliteserien, og glæder mig over, at Gitte Busch nu tager stafetten videre og fortsætter indsatsen for at bringe sejlsporten mere frem i rampelyset.

content-loader
content-loader
content-loader