Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Optimistjoller er der flest af i SailExtreme i Kerteminde. Foto: Troels Lykke
Kapsejlads
Stævneleder i Kerteminde Bo Anker Schou bruger flere måneders forberedelse til SailExtreme. Foto: Troels Lykke
Kapsejlads
Nyt krananlæg i Kerteminde, bl.a. med en 30 tons kran, er nu endelig klar på havnen.

Kerteminde Sejlklubs klassiker SailExtreme med over 300 sejlere kræver flere måneders forberedelse

Stævneleder Bo Anker Schou, der selv har en søn, der sejler Optimistjolle i A-feltet, forklarer til Minbaad.dk, hvor meget forberedelse, der kræver før stævnet, hvor 100 frivillige hjælper til. Heldigvis var en nyt krananlæg trods en måneds forsinkelse klar i Kerteminde. Se Brøgger-fotos.

Af Troels Lykke |

- Vi er godt tilfredse med afviklingen af dette års SailExtreme, det har været endnu en succes, forklarer den 47-årige stævneleder Bo Anker Schou, der står i spidsen for SailExtreme i Kerteminde med 312 joller.

Et stævne, der har 100 frivillige, som hjælper til på land og vand:

- Sådan et stævne kan ikke afvikles uden en stor gruppe af hjælpere både på land og på vandet, som knokler i mange dage op til stævnet,

Stævnelederen, som Minbaad.dk mødte i klubhuset, hvor vi blev budt på kaffe og kage, fortæller videre:

- Planlægningen starter allerede i januar. De sidste par måneder inden stævnet er det ugentlige møder med planlægning og koordinering, og vi skal skaffe tilladelser fra kommunen. Så det kræver, at vi alle rykker sammen i bussen og hjælpes ad med afvikling af stævnet. Det gælder alt lige fra rengøring af klubhuset, tømning af skraldespande til logistikken og parkering af joller, trailere, biler og campingvogne. 

- Alle lægger en kæmpe indsats i planlægning og afvikling af stævnet. Dette gælder i meget høj grad også for den indsats, som Turismens Venner ligger i hele stævnet, støtte og sponsorater fra Egmose Marine Center og SuperBrugsen i Kerteminde. Alle slutter op og bidrager.

For lidt vind til sejlerne

Solen skinnede, men vind var der ikke meget af før søndag eftermiddag:

- Vejret har jo været det mest optimale og forældrevenlige vejr, men vi kunne godt have brugt noget mere vind på banerne. Der har været en del ventetid og her til morgen en enkelt udsættelse af starten.

- Vi oplever ofte lidt mangel på vind i pinsen, hvilket jo altid giver en del udfordringer, når det kommer til sejladsen, men det hele bliver bare lidt sjovere, når solen skinner, og terrassen er fuld af glade mennesker, som hygger sig og nyder havnemiljøet omkring Kerteminde Havn, forklarer stævnelederen.

Se resultater

content-loader
content-loader
content-loader