Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
ROCKWOOL Denmark SailGP Team helmed by Nicolai Sehested sail towards the New York City skyline on Race Day 1 of the Mubadala New York Sail Grand Prix in New York, USA. Saturday 22nd June 2024. Photo: Simon Bruty for SailGP. Handout image supplied by SailGP
Kapsejlads
ROCKWOOL Denmark SailGP Team helmed by Nicolai Sehested against the New York City skyline in action during a practice session ahead of the Mubadala New York Sail Grand Prix in New York, USA. Thursday 20th June 2024. Photo: Bob Martin for SailGP. Handout image supplied by SailGP

Tam 8. plads til Sehesteds ROCKWOOL-hold i New York udfordrer drømmen om en finaleplads

Den danske ROCKWOOL-båd sluttede på ottendepladsen ved Mubadala New York Sail Grand Prix, mens New Zealand SailGP Team vandt sæsonens femte sejr. Resultatet betyder, at danskerne ligger på en sjetteplads i den samlede stilling for Sæson 4.

Af Troels Lykke |

Det danske hold gik ind til søndagens sejladser på en femteplads efter lørdag. De fik endnu en femteplads i Race 3, mens de sluttede på en skuffende tiendeplads i Race 4 efter at have smadret båden ned i vandet ved første mærke.

"Vi er utrolig frustrerede. Vi følte, vi stod godt i forhold til et udfordret spansk hold. Planen var at presse hårdt på for at nå finalen. Jeg tror, vi pressede for hårdt. Sådan er sport nogle gange; man vil det for meget, og det kan koste dyrt. Men Race 4 var det værst tænkelige for os," siger rorsmand Nicolai Sehested.

Vi må gennemgå data

"Det er for tidligt at sige, hvad der skete. Vi er nødt til at gennemgå dataene og snakke det igennem, før vi spekulerer i, hvad det var. Vi vinder som et hold, og vi taber som et hold. Det er en tung følelse lige nu. Jeg har ikke rigtig kunnet kigge på resultaterne endnu, men jeg forestiller mig, at det gør det stort set umuligt for os at nå den samlede finale. Vi ser på det, og derefter laver vi en plan for San Francisco," tilføjer han.

Danmark startede stærkt ud i New York med en andenplads i Race 1, men da lette vinde udfordrede flåden, faldt danskerne til ottendepladsen i Race 2. Søndag bød på en femteplads i Race 3 før en katastrofal tiendeplads i weekendens sidste sejlads.

San Francisco næste gang

Resultatet betyder, at danskerne ligger på en sjetteplads i den samlede stilling for Sæson 4, a point med Canada SailGP Team, med kun ét event tilbage - SailGP Sæson 4 Grand Final i San Francisco.

Ni point adskiller den danske båd fra podiepladserne, hvilket gør det matematisk muligt, men usandsynligt, at de når den altafgørende top tre, der kvalificerer dem til sæsonfinalen d. 13.-14. juli på vestkysten. Den danske båd kan dog stadig opnå deres bedste SailGP-resultat nogensinde, efter at være sluttet på en sjetteplads i de to foregående sæsoner.

"Vi har ligget i toppen det meste af sæsonen, men falder desværre tilbage, når det virkelig gælder her i slutningen. Vi er nødt til at se på, hvorfor det sker, og finde ud af, hvordan vi kan forbedre os som hold," slutter Sehested.

Det næste SailGP-event er Sæson 4 Grand Final i San Francisco d. 13.-14. juli.

www.sailgp.com

content-loader
content-loader
content-loader