Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Bagved Sehested sidder Tom Johnson. Arkivfoto fra Canada: SailGP

Podiepladser på spil i New York City for Sehested i F50er - følg sejladserne på TV2

Det spidser til i The Big Apple, når SailGP-flåden sætter kurs mod New York City, som er det næstsidste Sail Grand Prix i sæson 4. Spændingen bliver på sit højeste, da kampen om de endelige podiepladser for alvor er i gang. Ti hold er klar ud for Manhattan. Se også dokumentar.

Af Troels Lykke |

De ti SailGP-hold ankommer til Manhattan med den tætteste stilling nogensinde, velvidende at dette event kan blive sæsonafgørende og endda foran en af verdens mest ikoniske skylines.

Rockwool Denmark SailGP Team ligger aktuelt på femtepladsen i ranglisten og er indenfor rækkevidde af den altafgørende top-tre, der vil kvalificere dem til sæsonfinalen i San Francisco. 

- Vi ved, hvad vi skal, og vi har fokus på at holde presset på de førende hold. I realiteten kan ethvert af de syv førende hold nå podiet i San Francisco. Der er mange scenarier på spil i New York. Jeg tror, vores erfaring vil hjælpe os med at håndtere presset og forventningerne. Jeg forventer episke sejladser, og jeg ved, at holdene vil presse endnu hårdere for at holde sæsonens drømme i live, siger styrmand Nicolai Sehested i en pressemeddelelse.

New Zealand SailGP Team (83 point) fører ranglisten med to events tilbage, mens Spanien (72 point) og Australien (71 point) besætter de to sidste podiepladser.

Frankrig og Rockwool Danmark ligger lige

Frankrig og Rockwool Danmark ligger lige efter (65 point og 64 point), efterfulgt af Emirates Great Britain og Canada (58 point hver).

Med Mubadala New York Sail Grand Prix er det første gang siden sæson 1 i 2019, at SailGP konkurrerer i byen. Dengang løb Tom Slingsbys Australia SailGP Team med sejren, da de vandt alle indledende sejladser på nær én, mens Storbritannien kæntrede på dramatisk vis.

Billetterne til lørdagens sejladser er udsolgt, og der forventes derfor store folkemængder på Governors Island, der ønsker at opleve verdens hurtigste sejlads på tæt hold.

TV2 er klar

Sejladserne kan følges direkte på TV2 Sport lørdag den 22. juni og søndag den 23. juni kl. 22.30 eller på TV2 Play.

Se stilling: sailgp.com/ - facebook.com/SailGP

content-loader
content-loader
content-loader