Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
ROCKWOOL Denmark SailGP Team helmed by Nicolai Sehested in action on Race Day 2 of the ITM New Zealand Sail Grand Prix in Christchurch, New Zealand. Sunday 24th March 2024. Photo: Chloe Knott for SailGP. Handout image supplied by SailGP
Kapsejlads

Danmark får pointstraf som luv båd i dramatisk kollision ved New Zealand SailGP og bliver næstsidst

Sehested-holdet kæmpede videre efter et dramatisk sammenstød i første sejlads ved ITM New Zealand Sail Grand Prix og gennemførte tre sejladser søndag, men blev nummer ni samlet. Som luv-båd modtog Rockwool Denmark otte strafpoint i eventet og fire strafpoint i sæsonen.

 

Af Troels Lykke |

Holdet med Nicolai Sehested som skipper pådrog sig skade på stævnen i begyndelsen af første sejlads søndag morgen. Efter en gennemgang på vandet blev båden dog godkendt til at fortsætte sejladsen af SailGP Tech Team.

På trods af synlige skader gennemførte holdet derfor løb to og tre og kæmperede sig opad i feltet, sikrede vigtige point og sluttede på en ottende- og en sjetteplads i de sidste to løb.

- Det er ærgerligt, men jeg er stolt af holdet, der holder fokus og kæmper videre efter så hård en start på dagen, siger Sehested i en pressemeddelelse.

Giv aldrig op - for sent til start

- Det er frustrerende og uheldigt, men heldigvis kom ingen til skade. Der var et problem med telemetrien. Vi så ikke Canada, før det var for set; de dukkede ikke op på vores wingskærm, forklarer Sehested om episoden og uddyber:

 - Så snart vi var blevet tjekket og fik grønt lys til at sejle, gik vi efter det. Vi vidste, at vi ville komme for sent til starten af løb to, og at det ville blive en op ad bakke, men vi tænkte på San Francisco. Man ved aldrig, hvornår et point kan gøre en forskel.

Som luv-båd modtog Rockwool Denmark otte strafpoint i eventet og fire strafpoint i sæsonen.

Den dramatiske hændelse var ikke den eneste action på dagen. Australia SailGP Team, der førte mesterskabet før sejladsen, blev også udfordret i konkurrencen i det indledende løb efter en kollision med et mærke, da de forsøgte at undgå Canada SailGP Team, hvilket medførte alvorlig skade på båden.

Stadig med på samlet fjerdeplads

Med en sjetteplads og to ottendepladser ender Rockwool Denmark på en niendeplads i Christchurch, faldende fra tredje- til femtepladsen i den samlede stilling for sæson fire. Kun fem point adskiller dem nu fra de vigtige podieplaceringer med fire events tilbage.

New Zealand SailGP Team løb med sejren foran rekordstore folkemængder, og ligger nu øverst i mesterskabet efter Australiens pointstraf.

- Det bliver en event, vi helst ikke vil glemme. Vi er kommet langt for at sejle og følte os stærke op til eventet. Vi har stadig events tilbage, hvor vi kan rette op på det. Det er vores fulde fokus lige nu. Vi tager læringerne med os og vender tilbage til Bermuda med fokus på at tage point fra resten af flåden, understreger Sehested.

ITM New Zealand Sail Grand Prix – slutresultater:

1. New Zealand SailGP Team
2. France SailGP Team
3. Canada SailGP Team
4. Spain SailGP Team
5. Germany SailGP Team
6. Switzerland SailGP Team
7.  Emirates GBR SailGP Team
8.  United States SailGP Team
9.  ROCKWOOL DEN SailGP Team
10. Australia SailGP Team

SailGP Season Championships – efter New Zealand-eventen:

1.  New Zealand SailGP Team – 68 pts
2.  Australia SailGP Team – 59 pts
3.  Spain SailGP Team – 55 pts
4.  France SailGP Team – 54 pts
5.  ROCKWOOL Denmark SailGP Team – 50 pts
6.  United States SailGP Team – 48 pts
7.  Canada SailGP Team – 46 pts
8.  Emirates GBR SailGP Team – 45 pts
9.  Germany SailGP Team – 27 pts
10.Switzerland SailGP Team – 22 pts

www.sailgp.com - www.facebook.com/SailGP 

content-loader
content-loader
content-loader