Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Sejlerne var klar lørdag, men en delfin kom på tværs i New Zealand. Foto: SailGP

Delfin stopper lørdagens SailGP-sejladser i New Zealand – nu venter en ’super søndag’

Første kapsejladsdag ved ITM New Zealand Sail Grand Prix i Christchurch med ti F50'ere, inklusiv det danske hold, blev aflyst på grund af en delfin på banen. Arrangørerne øger nu spændingen for tilskuerne med en fire-løbs 'super søndag'.

Af Troels Lykke |

Lige inden den planlagte start på lørdagens sejladser blev det bekræftet, at en delfin var set på kapsejladsbanen, hvilket forårsagede forsinkelser.

I overensstemmelse med SailGP's protokol blev løbet udskudt for at lade delfinen passere sikkert, men desværre forlod den ikke kapsejladsbanens område, hvilket forhindrede afviklingen af sejladserne.

God træningsdag til danskerne

Det danske SailGP-hold, som går ind i New Zealand-eventet på en samlet tredjeplads, ventede tålmodigt sammen med resten af den ti båd stærke flåde, hvor holdets skipper, Nicolai Sehested, var pragmatisk, da holdene vendte tilbage til land:

- Det er selvfølgelig frustrerende, især for de fans, der mødte op i dag og lavede larm hele eftermiddagen. Vi håber at levere et episk show i morgen under fantastiske forhold. Vi havde en god træningsdag fredag, var hurtige og greb et par podiepladser.

- Vi er derfor fortrøstningsfulde her i weekenden, og kan ikke vente med at runde nogle omgange på et så fedt og unikt venue, og på hvad der tegner til at blive ’super søndag’, fortæller Nicolai Sehested.

Fire sejladser er planen søndag

Planen er, at flåden skal gennemføre fire løb på anden kapsejladsdag - inklusive en finale for tre både.

De 11.000 tilskuere, der samledes på det specialbyggede Race Stadium ved Naval Point, er med til at skabe et rekordstort event - og de log ikke manglen på action dæmpe deres humør lørdag. En dag, der blandt andet bød på en live-musikoptræden af kiwi-legenden, Dave Dobbyn.

SailGP's administrerende direktør, Andrew Thompson, fortæller om de aflyste sejladser:

- Det var en enorm udfordrende dag i dag og ærgerligt for de fremmødte tilskuere. Vi har en plan for havpattedyr, og den blev aktiveret i dag. Desværre betød det, at vi ikke kunne sejle.

- Det var en hård dag for ligaen og vores superpassionerede kiwi-fans. Atleterne var klar til at sejle, forholdene var episke, og vi glædede os til nogle virkelig hurtige sejladser. Forholdene ser også rigtig gode ud for i morgen. Forhåbentlig vil F50'erne komme derud og blive blæst rundt, så vi kan sende fansene glade hjem.

Se Team New Zealand i styrbord-bagbord under træning.

Se på TV2 Play 

Løbet fortsætter søndag fra kl. 15.00 NZT. Fans kan følge med live på sailgp.com/watch eller via TV2 Sport fra kl. 03.00 med genudsendelse kl. 07.05 eller på TV2 Play.

content-loader
content-loader
content-loader