Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Seniorsejleren Peter Warrer fra Aarhus Sejlklub er stadig skarp og er klar til 1. division i Sejlsportsligaen. Foto: Frederik Sivertsen

Mange hjemmebanehold til sæsonstart i 1. division - 48 hold dyster på to weekender i Aarhus

27 hold fra 2. division startede sæsonen sidste weekend i Aarhus. Denne weekend er det de 21 hold i 1. division, der skal sejle på Aarhusbugten. Vejret tegner dog ikke til samme champagnevejr som sidst, men sejlerne, Sejlsportsligaen og værtsklubben Sailing Aarhus glæder sig.

Af Troels Lykke |

Der er mange kendte hold på deltagerlisten, enkelte oprykkere og nyt møde med de unge fra Limfjorden og altid friske Happy Moms.

Det er scenariet i dette års 1. division.

Oprykkere og nye hold er:

Happy Moms - Sejlcenter Nivå
MAST - Marselisborg Sejlklub
Limfjordens Helte - Sejlklubben Limfjorden

Cobras – bit you back

En af de velkendte besætninger er ’hjemmebaneholdet’ fra Kaløvig, som til daglig træner i Aarhusbugten. Kaløvig Cobras melder om fuldt skrald på sejlerglæden.

Nicolai Tiedemann fra Cobras fortæller her om forventningerne til sæsonstarten:

- Vi glæder os til at være en del af Sejlsportsligaens jubilæum, og kunne ikke forestille os et mere oplagt sted at skyde sæsonen i gang end på hjemmebane – Aarhusbugten. I ti år har Kaløvig været en del af Sejlsportsligaen, det har været en fest, og igen i år vil Cobras være garant for at sprede sejlerglæde, godt humør og forhåbentlig spænding i den rigtige ende af tabellen.

Sidste år endte Cobras på en overraskende 18. plads.

 J/70-fællesskaberne vokser

Udover Cobras sejler Team Salt og Aarhus ligeldes til dette stævne. De tre hold træner normalt sammen med Vejle og Sønderborg i Aarhus, så det er mange ’klubkammerater’, der mødes i weekenden. Modsat fællesskab findes også på Øresund, hvor mange af klubberne træner hele vinteren og dyster om sommeren. KAS er et af de hold, som bruger mange timer på Øresund.

Sidste gang vi så KAS ’in action’ var til seneste Sailing Champions League-stævne i Berlin. KAS lå godt med i toppen og viste højt niveau, men endte udenfor podiet:

- Vi glæder os til at sejle i Aarhus, det er altid et fedt sted at sejle. Vi håber, at det viser sig, at vi fik banket lidt rust af i Berlin, men vi forventer også, at niveauet er højere end sidste år. Vi vil være glade for top-5, men vil måske også være tilfredse med mindre, lyder det fra en spændt Anders Jonas fra KAS.

Sidste år tog KAS sølv i Sejlsportsligaen, mens Roskilde løb med sejren. Weekenden vil vise, om det er Cobras, KAS, Roskilde eller et andet hold, der er på vej mod podiet.

Sejladserne kan følges live via Sejlsportsligaens hjemmeside www.sejlsportsligaen.dk.

Datoerne for dette års Sejlsportsliga

2. div. 18/19 MAJ (pinse) Aarhus
1. div. 25/26 MAJ Aarhus

2. div. 8/9 JUNI Helsingør
1. div. 15/16 JUNI Helsingør

2. div. 10/11 AUGUST X-Yachts Marina Minde (ved Gråsten)
1. div. 17/18 AUGUST X-Yachts Marina Minde (ved Gråsten)

2. div. 24/25 AUGUST Lemvig
1. div. 31 AUGUST/1 SEPTEMBER Lemvig

content-loader
content-loader
content-loader