Gå til hoved-indhold
Kort Nyt
Spyder-katamaranen fra 1986 er blandt de både, der i øjeblikket huserer på brugtbådsmarkedet. Foto: Den Blå Avis

Foråret kommer: 5 brugte sejlbåde til under 100.000 kr.

2024-sæsonen står for døren, og længslen mod det åbne vand tager til. Drøm med, når vi viser fem sejlbåde fra brugtbådsmarkedet, der alle står med et til salg-skilt på mellem 50.000 og 100.000 kroner.

Af Sara Sulkjær Hansen |

Solen kæmper sig vej gennem skydækket og kaster sit lys over den længsel, som er de fleste sejleres tro følgesvend i de mørke vintermåneder: Længslen efter at komme på vandet.

En længsel, der ikke blot skabes hos heldige danskere med titlen 'bådejer' på CV'et. Også de mange med sejlerblod i årene mærker tiltrækningskraften fra vandet. Måske 2024 skal været året, hvor længslen får ben at gå på?

Til at hjælpe på vej viser Minbaad.dk her fem fine bådkøb til mellem 50.000 og 100.000 kroner. Køb, der kan give dig vand under kølen, vind i sejlene og mulighed for at udleve din længsel mod havet:

----------

Maxi 87 

Drømmer du om at invitere hele familien ombord - og er I parate til en ferie, hvor I kommer hinanden ved - bør du kaste blikket mod denne 29 fod lange Maxi 87. En båd, der rummer hele seks køjepladser, ligesom yderligere to personer kan finde hvile for natten i cockpittet. 

Er den store besætning ikke nok til at holde temperaturen oppe om læ, er båden udstyret med centralvarme fra Gastherm. 

Maxi 87'eren kan købes for 67.000,00 kr. gennem Facebooks Marketplace her.

----------

Spyder-katamaran 

Med den 26 fod lange katamaran får du en båd udover det sædvanlige. En båd, der med en begrænset dybgang på helt ned til 0,25 meter kan bringe dig til steder, du ikke troede muligt i en båd.

Katamaranen, der i øjeblikket befinder sig i Sverige, er udstyret med en Torqueedo Travel 1003-motor, ligesom der medfølger en større sejlgarderobe.

Katamaranen kan købes for 71.250,00 kr. gennem Den Blå Avis her.

----------

Albin Express

Er du bidt af kapsejlads, kan du med fordel rette din opmærksomhed mod Express-klassen, som årligt mødes til DM og på kapsejladsbaner landet over. Samtidig er den 25 fod lange båd - set fra en kapsejlers perspektiv - forholdsvis rummelig om læ, så familie og venner kan inviteres med på tur.

Det har blandt andet været tilfældet i denne Express, der de seneste år hovedsagligt har været brugt til tursejladser, og blandt andet har en sejlgarderobe, der blot er tre år gammel.

Albin Express'en kan købes for 75.000,00 kr. gennem Den Blå Avis her.

----------

Maxi 95

En ægte, svensk klassiker til små penge. Det er ikke hver dag, at den 9,5 meter lange Maxi 95'er udbydes til en pris på blot 85.000 kroner. Ikke desto mindre er det tilfældet for denne båd, der er bygget i 1979 og har hjemhavn i Greve.

Med til historien hører, at båden - med sælgers egne ord - har set bedre dage. En renovation af båden må derfor påregnes køberen, der med fordel har hænderne skruet rigtigt på.

Maxi 95'eren kan købes for 85.000,00 kr. gennem Facebooks Marketplace her.

----------

Touren 22

Med sine 37 fod indtager Touren 22'eren pladsen som længste båd i denne artikel. En båd, der går under kategorien skærgårdskrydser og er designet hos en ukendt fabrikant.

En nyere motor fra 2015, rullesejl, selvstyrer og et cockpittelt fra 2018 får båden til at fremstå i god stand, hvilket ligeledes fremgår af det fine træværk om læ.

Touren 22 kan købes for 88.000,00 kr. hos Reese Marin her.

Se billeder af de fem både herunder:

content-loader
content-loader
content-loader