Gå til hoved-indhold
Kort Nyt
Nu har et enigt Teknisk Udvalg altså besluttet, at bådejerne skal have lov til at blive boende på vandet. Foto: Troels Lykke

108 bådejere i Aarhus kan bo i bådene året rundt, de skal alligevel ikke søge byggetilladelse

Beboere på lystbåde i havnene i Aarhus får alligevel lov til at blive boende på deres båd. Det har et enigt Teknisk Udvalg i Aarhus Kommune besluttet. Men der vil blive stillet krav til, hvad man skal leve op til, når man bor på en lystbåd.

Af Troels Lykke |

108 bådejere i Aarhus  fik hun i starten af året besked om, at de skulle søge en byggetilladelse, ligesom den der gælder for almindelige parcelhuse. 

Det ville i realiteten betyde, at det vil være umuligt at have fast adresse på lystbåde. 

Teknik og Miljø i Aarhus Kommune har selv vurderet, at langt de fleste både ikke lever op til de krav, der er i bygningsreglementet for boliger. Men nu har et enigt Teknisk Udvalg altså besluttet, at bådejerne skal have lov til at blive boende på vandet.

Man skal kunne udleve sin drøm

- Står det til os, så skal man kunne udleve sin drøm, om det er i et parcelhus, en lejlighed eller en båd her på havnen, så er det noget, man skal have mulighed for, siger medlem af Teknisk Udvalg, Aarhus Kommune, Jesper Kjelden (S) til TV 2 Øst - se tv-indslag

Det betyder, ifølge Jesper Kjeldsen, at de lidt over 100 borgere nu kan ånde lettet op. Udvalget har nemlig fået svar fra Social- og Boligstyrelsen, og det læser udvalget som, at kommunerne selv må tolke reglerne for lystbåde-beboerne.

- Og vi tolker det som, at det kan man godt finde en løsning på, siger Jesper Kjeldsen.

Den konservative rådmand for Teknisk og Miljø, Nicolaj Bang (K), maner også bådejerne til ro.

- Vi arbejder hen imod at finde en vej, hvor man kan få lov til at bo på sin båd. 

Søger løsningsorienteret tilgang

Men den vej kommer også til at betyde, ifølge Nicolaj Bang, at der vil blive stillet krav til, hvad man skal leve op til, når man bor på en lystbåd, ligesom når man bor i et almindeligt hus

- Nu går vi ind som kommune og siger, at vi vil lægge tryk på, at det her kommer til at ske. Vi går ind med en løsningsorienteret tilgang, og så kommer vi forhåbentligt i mål for eller siden.

Kilde. TV 2 Øst

content-loader
content-loader
content-loader