Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Fuld kontrol hos Roskilde-holdet. Foto: Frederik Sivertsen / Sejlsportsligaen

Tre prikker var ikke nok for Peter Warrer og Aarhus-holdet - Roskilde tager første sejr i Sejlsportsligaen

En imponerende start med tre ud af tre prikker kunne ikke slå Roskilde-holdet af pinden. På udebane i Aarhus tog sjællænderen den første sejr i Sejlsportsligaen 2024.

Af Sara Sulkjær |

Sejlerne blev testet, forholdene var svære, og banelederen og hans team var konstant på arbejde.

Aarhusbugten gjorde det til sin sag for sejlerne at finde den stabile vind, da vejret skiftede konstant under weekendens stævne i Sejlsportsligaens 1. divison.

- Lyn, torden, blæst, regn, AP og alt imellem var det, som sejlerne skulle navigere i, forklarer Nynne Ammundsen fra Sejlsportsligaen i en pressemeddelelse.

Svære forhold

Så omskiftelige forhold ses sjældent, og det var måske også derfor, at det netop var tre af hjemmebaneholdene fra Aarhus, nemlig ASK Team Salt, Aarhus og Kaløvig, der lå bedst i tabellen lørdag.

Det var dog ikke hjemmebanefordelene, som endte med at være afgørende for podiet efter stævnets syv flights.

Selvom Aarhus-holdet med Peter Warrer ved roret var vanskeligt at slå i starten, hvor de lagde ud med tre prikker i streg, sejlede Roskilde sig ind på Aarhus-holdet.

Der blev desuden gjort plads til Thurø og KDY om søndage, således at Thurø indtog anden- og KDY tredjepladsen, mens Roskilde sluttede til tops.

- I top-fire blev den dårligste placering en femteplads, og det peger også i retning af et højt og intens felt af sejlere. Det er marginalerne, der tæller i hver sejlads, påpeger Nynne Ammundsen.

Kamp om hvert point

Om det var middagen på terrassen, eller den igen svingende vind søndag, der slog de lokale hold af pinden, er ikke til at vide.

Èn ting er sikkert: Det var i sidste ende Roskilde, der formåede at navigere bedst i de uforudsigelige forhold.

- Niveauet i Sejlsportsligaen er rigtig højt, og vi skal kæmpe for hvert point i de tætte sejladser. Vi er derfor rigtig glade for, at vi kan trække os sejrrigt ud af stævnet, påpeger Jeppe Borch fra Roskilde-holdet, der vandt ligaen i fjor.

Næste stævne i Sejlsportsligaens 1. divison sejles i i Helsingør den 15.-16. juni.

Top-5 ved stævnet:

#1 Roskilde Sejlklub

#2 Thurø Pirates

#3 KDY Sharks

#4 ASK Team Salt

#5 Aarhus Sejlklub

Se de samlede resultater efter første stævne her.

content-loader
content-loader
content-loader