Gå til hoved-indhold
Kort Nyt
Henrik Reese, tv., ses her med sønnen Kasper Reese, der nu står ved roret hos Reese Marin. Kasper er om bord på den nye Targa 41. Foto: Troels Lykke

Reese Marin klar til BOAT SHOW 2025 i Fredericia: Udstillingen er livsvigtig for sejlerne og bådbranchen

- Det er vigtigt med en indendørs bådudstilling hvert andet år i Fredericia. Her kan kunderne sammenligne grej og nye både på tværs af forhandlere, siger Henrik Reese, der har været i bådbranchen siden 1969. Reese Marin vil udstille sejl- og motorbåde på BOAT SHOW.

Af Troels Lykke |

Det er for alvor nu, bådbranchen skal stå sammen om at udstille på BOAT SHOW 2025 i Fredericia. Det mener bådbranchens nestor, den nu 78-årige Henrik Reese, der stadig er aktiv i Aabenraa.

Godt nok har sønnen, Kasper Reese, overtaget roret i firmaet, men Henrik Reese har kontrakt til at arbejde til han er 85 år i firmaet, der de seneste år har haft en overvældende succes med at sælge motorbådene Marex og Targa og sejlbådene Hanse og Dehler.

Reese Marine: Vigtigt vi alle mødes

Reese Marin planlægger også at udstille de nye modeller fra Tyskland, Hanse 360 og Hanse 410 på BOAT SHOW 2025, alt efter hvad der kan blive leveret til den tid.

- Vi vil gerne udstille sejlbåde i Fredericia. Vi er en sejlernation, derfor er det vigtigt, at vi forhandlere stiller med sejlbåde også, selvom netop salget af nye sejlbåde går lidt trægt i Europa. Vi regner også med at udstille Marex 360 og 375. Men i det hele taget er det hamrende vigtigt, at vi forhandlere støtter op om udstillingen i Fredericia. Det er vigtigt, at vi samler bådbranchen og får talt sammen, men også for kundernes skyld, her er en masse både, som de kan se og sammenligne med hinanden, forklarer Henrik Reese, der selv har været på nogle af de første udstillinger i Fredericia, hvor den første var 6. februar i 1969.

Startede i boblehal i Fredericia by

- Dengang, i starten af 70erne, var vi med og udstillede dengang i en lille boblehal nede i Fredericia by. Jeg husker, at vi havde et super salg af Supero 24 og 800 og vi fik nye kunder. Andre bådforhandlere havde også en stor salgssucces og derfor fortsatte udstillingen jo også i Fredericia hver andet år og man byggede Margrethehallen, der siden er blevet udvidet flere gange, forklarer Henrik Reese, der også denne gang håber på bådsalg.

Udstillingen i Fredericia er også vigtig for Reese Marins videre udvikling i en tid, hvor salget har fundet sit naturlige leje efter coronatiden, hvor salg af nye og brugte både eksploderede.

- Vi er helt tilbage på det salgsniveau, som vi havde før der var corona, og vi har stadig en fin indtjening og vi er glade for, at vi er tilbage til et normalt niveau, men vi mener også, at vi har de helt rigtige produkter og vi har kapital på kistebunden, så vi stadig kan markedsføre og udstille på vores kendte niveau, siger Henrik Reese, der selv startede i Reese Marin i 1978 efter han købte EA Bådimport.

Og var dengang kendt for at sælge mange H-både, Granada, Bianca, Nordship, Dynamic. Senere blev der også solgt Jeanneau og Grand Soleil sejlbåde.

I de sidste mange år er Aabenraa-firmaet blevet kendt for at sælge de finske kvalitetsbåde Targa, og i dag sælges også de norske Marex- motorbåde og de tyske Dehler, Hanse og Moody-sejlbåde.

BOAT SHOW 2025 er den 21. – 23. februar og den 27. februar – 2. marts 2025.
www.boatshow.dk

content-loader
content-loader
content-loader