Gå til hoved-indhold
Kort Nyt
Skagen Redningsstation er gået i knæ. En talsmand for medarbejderne fortæller at stationen lukker 1.4.2024, det afviser ledelsen dog. Foto: Skagen Redningsstation

Kollektive opsigelser kan lukke Skagen Redningsstation - sikkerheden truet for lystsejlere

- Skagen er et stort knudepunkt, og til sommer bliver det et kæmpe problem med alle de lystsejlere, der kommer, fortæller en bekymret talsmand, efter at seks ansatte har sagt op efter flere måneders uoverenstemmelser med ledelsen. Det fortæller TV2 Nord.

Af Troels Lykke |

Seks af de 16 medarbejdere på Skagen Redningsstation har kollektivt opsagt arbejdet som redningsmænd. Det sker efter flere måneders uoverenstemmelser med ledelsen.

Det forklarer en talsmand for den samlede medarbejdergruppe på Skagen Redningsstation.

- Ledelsen har ikke været lydhøre overfor os på redningsstationen, lyder det ifølge TV2 Nord

- Næsten ingen tilbage

Flere af de redningsmænd, der har sagt op på stationen, har mange års anciennitet. Den mest erfarne har været 18 år på Skagen Redningsstation. 

Med en stærkt reduceret stab lyder det fra medarbejdergruppen, at redningsstationen fra mandag vil være lukket.

- Vi har lidt nye folk, nogle deltidsansatte og frivillige, så der er næsten ingen tilbage. Vi kan ikke bemande stationen efter 1. april, fortæller talsmanden.

TV2 Nord har været i kontakt med flere i ledelsen, der erkender, at de mange opsigelser giver udfordringer. Dog afviser de, at en decideret lukning er på tale. Det har ikke været muligt at få yderligere kommentarer.

Nærmeste redningsstation ligger i Hirtshals

Redningsstation Hirtshals ligger 23 sømil fra Skagen - en lang sejlads at vente på, når man er i havsnød, påpeger medarbejdernes talsmand.

- Skagen er et stort knudepunkt, og til sommer bliver det et kæmpe problem med alle de lystsejlere, der kommer, fortæller talsmanden bekymret om situationen.

Kilde: TV 2 Nord

content-loader
content-loader
content-loader