Gå til hoved-indhold
Kort Nyt
Halvdelen af mandskabet er forsvundet fra redningsstationen i Skagen. Foto: Skagen Redningsstation

Bølgerne går højt i Skagen: Nu har halvdelen af redderne sagt op - to fastansatte bådførere søges inden sæsonen

Den ottende mand i rækken har netop indleveret sin opsigelse på redningsstationen i Skagen. Dermed er stationen yderst presset inden højsæsonen.

Af Sara Sulkjær Hansen |

Et dårligt arbejdsmiljø og mangelfuld kommunikation. Det er cocktailen, der de seneste måneder har fået hele otte reddere til at opsige deres stillinger på Skagen Redningsstation. Seneste mand i rækken er Anders Madsen:

- Jeg har det træls med det. Jeg er selv tidligere fisker, så jeg ved, at tingene kan gå galt, og jeg vil da have det skidt med det, hvis folk, jeg kender, går til på grund af det her, fortælleren redderen til TV 2 Nord.

- Dybt alvorligt

Med Anders Madsens opsigelse har halvdelen af den 16 mand store besætning vinket farvel til arbejdet på redningsstationen. 

Det efterlader de resterende reddere med en opgave, der kan være nærmest umulig at føre til dørs - ikke mindst med udsigt til højsommeren, hvor lystsejlere fra nær og fjern sætter kurs mod Skagen:

- Det er dybt alvorligt, og vi gør alt, hvad vi kan for at genetablere beredskabet, påpeger chef for Søværnets Tredje Eskadre, Mikael A. J. Bill, over TV 2 Nord.

To bådfører søges

Flere stillinger er i øjeblikket slået op på stationen. Blandt andet søger redningstjenesten efter to bådfører, der 37 timer ugentligt skal tage del i redningsaktioner, øvelser og indgå i det løbende vedligehold og tjek af materiellet.

Det kan dog være vanskeligt at skaffe kvalificeret arbejdskraft. Redderne skal være bosat så nær stationen, at de kan stille klar indenfor ti minutter efter alarm, ligesom det er afgørende at kende til det barske farvand omkring Jyllands spids:

- Kendskab til farvandet ud for Skagen er en fordel, da du som redningsmand/-kvinde skal kunne begå dig på havet i alt slags vejr og i alle slags redningsaktioner, lyder det i stillingsopslaget, som du kan læse her

Kilde: TV 2 Nord

content-loader
content-loader
content-loader