Gå til hoved-indhold
Tur
Troels Bækholm med sin agent i Djibouti. Privatfoto

Langturssejler Troels Bækholm fik motorstop i Yemen og frygtede pirater - nu vil han rådgive andre

Troels Bækholm fra Tåsing indtog scenen på Boat Show i Ishøj og fortalte om sin tur fra Sri Lanka til Kreta. Det blev til en fortælling om god forberedelse, pirater, nødhavn og sammenhold. Nu tilbyder han sparring til andre, der som ham også har sejlet ude i verdenen. Cille var til foredrag.

Af Cille Rosentoft |

I har tidligere her hos Minbaad kunne læse om familiens jordomsejling. De forlod Danmark i 2019 og sejlede tilbage til Svendborg sommeren 2023. De kom hjem fyldt op med eventyr og oplevelser og et helt særligt fællesskab.

Fra Sri Lanka til Kreta

Som en afslutning på familien 4-årige jordomsejling, besluttede familien at Troels skulle tage det ca 4500 sømil lange stræk fra Sri Lanka til Kreta med en anden besætning og Sanne og Sally Lou ville i stedet flyve til Kreta og vente på Troels der.

Det blev den første adskillelse fra Sanne og Sally Lou i tre år - og den første hårde ting ved det lange stræk, som Troels stod overfor.

I foredraget fortæller Troels om at lave grundige undersøgelser og vurdere den nuværende situation i forhold til piratangreb. Beslutningen blev truffet, fordi der ikke havde været angreb siden 2011.

Sygdom, nødhavn og motorstop

Da besætningen oplever akut sygdom ombord, er de nødsaget til at søge nødhavn i Indien, hvor ét af besætningsmedlemmerne indlægges med lungebetændelse. De resterende må ikke forlade båden, før der er ansøgt om visum.

Efter ventetid, problemer med betaling, udfordringer ved udklarering og ulovligt ophold i landet, kan alle ånde lettet op, da de endelig kan sejle derfra igen og begive sig ud på den lange tur mod Kreta. Alle er nu raske ombord og lageret er fyldt op.

Turen går godt indtil de oplever motorstop i farvandet med Yemen på den ene side og Eritrea på den anden. Også det løser de og kan sejle videre.

Overvejer du at sejle den vej?

Udover en spændende fortælling med gode detaljer, bød foredraget også på konkrete retningslinjer:

  • Hvad gør man, hvis man oplever akut sygdom ombord?
  • Hvordan tackler man at gå i nødhavn?
  • Hvad er (pirat)praksis, når man sejler i dette område?
  • Hvordan håndterer de internationale styrker sikkerheden?
  • Hvad er den aktuelle situation i området?

Troels opfordrede alle, der har brug for sparring til at kontakte ham, og jeg er helt overbevist om, at du ikke får bedre rådgivning end hos ham. Så hvis du overvejer at sejle den vej, er Troels Bækholm din sparringspartner.

Vigtigst af alt, leverer Troels Bækholm ikke skræmmehistorier, men han leverer information og viden baseret på fakta. Jeg sad tilbage med en følelse af, at der er stor sikkerhed i området og at man kan tage forholdsregler, der gør turen til en god oplevelse.

Troels kan bookes til at komme ud og holde foredrag, så hvis du vil have flere historier eller inspireres til selv at tage turen, kommer Troels gerne og leverer. Booking: cille@rosentoft.dk

Sejlede fra Svendborg i en 43 fods båd i 2019

Troels Bækholm og Sanne Ørnebjerg og deres datter Sally Lou stævnede ud fra Svendborg sommeren 2019 i deres båd Atreju, som er bygget af Troels’ far. Båden er 43 fod og fire meter bred. Den har en dybgang på 2,20 meter og vejer cirka 16 ton.

Den har stålskrog og aluminiumsoverbygning og har fungeret som hjem for den lille familie på eventyr. Da de forlod Danmark, var Sally Lou 3,5 år gammel og hun har nu tilbragt de sidste fire år ombord sammen med sin mor og far. Nu har de været hjemme i et år, og Sally Lou går i skole.

content-loader
content-loader
content-loader