Gå til hoved-indhold
Sejlklubber
Nordeas filialdirektør for Svendborg om Omegn, Carsten Volder, tv., overrækker her en fornem check til Thurø Sejlklubs Henrik Buchwald fra J/70 udvalget i klubben.

Nordea Fonden støtter Thurø Sejlklub med 40.000 kroner til indkøb af ny J/70 klubbåd

Nordeas filialdirektør for Svendborg om Omegn, Carsten Volder, har overrakt en fornem check til Thurø Sejlklub, der med en ny J/70er kommer op på fem af den populære bådtype, der fra ny koster cirka 525.000 kroner med trailer.

Af Troels Lykke |

Nordea Fondens fokus på ”liv i det lokale” kommer nu Thurø Sejlklub til gode. For klubben betyder støtten, at flere kan opleve sejlads i en sejlbåd, frisk havluft, motion, kammeratskab og naturoplevelser i en samlet pakke.

Thurø er Danmarks næstmest befolkede ø efter Amager, og tilflytningen fra især København er stor. Det betyder at efterspørgslen efter at komme på vandet i en sejlbåd stiger så hurtigt, at klubben med de nuværende fire J/70 klubbåde ikke kan følge med.

I Thurø Sejlklub har man set, at J70 båden appellerer til de fleste sejlere uanset køn og alder. Klubben har også set hvor stor betydning det har, at man nu ”kan gå til sejlads”.

Specielt for de unge, betyder det meget. Klubbens målsætning om, at det ikke må være økonomien derhjemme, som sætter en begrænsning for deltagelse, er vigtig i klubben. Den udvikling bidrager støtten fra Nordea Fonden til både at opretholde og udvikle, lyder det fra Thurø Sejlklub.

Ikke altid nemt at opnå fondstøtte

”Det er ikke altid nemt at opnå fondstøtte. Der er mange om buddet. Men når vi som klub oplever, at erhvervslivet bakker op med støtte til den udvikling, som vi arbejder for, giver det fornyet energi til os alle og mod på at fortsætte arbejdet med at skabe yderligere lokal aktivitet. Det er en fantastisk fornemmelse hver gang,” siger Henrik Buchwald fra J/70 udvalget Thurø Sejlklub.

Thurø Sejlklub favner bredt, med udvalg for handicapsejlads, pige/kvinde sejlads, kapsejlads, senior sejlads, elitesejlads får klubben nu mulighed for både at udvide og udvikle aktiviterne yderligere.

729 medlemmer

Det er attraktivt at komme til Thurø Sejlklub og sejle J/70. Oure skolerne og vores sejlervenner fra Svendborg Sunds Sejlklub er flittige gæster.

Klubben er Danmarks 7. største med 729 medlemmer og med afstand Fyns største. Ofte fremhævet af Dansk Sejlunion som en mønsterklub, senest med en certificering som bæredygtig klub.

content-loader
content-loader
content-loader