Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Dejligt vejr men lidt vind var vilkårene til Aarhus Spring Regatta 2024. Foto: Anders Kavin

160 sejlere i Optimist, 29er, Zoom8 og IQ Foil var til Aarhus Spring Regatta i Kaløvig i let vind

Stævnet, der arrangeres af Kaløvig Bådelaug i samarbejde med Sailing Aarhus og Aarhus Internationale Sejlsportscenter, samlede i weekenden mere end 160 besætninger på tværs af bådklasserne. Desværre var der ikke meget vind til stævnet, men der blev sejlet både lørdag og søndag.

Af Troels Lykke |

Ungdom og gå-på mod, børn og forældre, sejlere og frivillige. Det er opskriften på en dejlig weekend med kapsejlads og sammenhold – på trods af manglende vind. 

I den netop overståede weekend løb Dansk Sejlunion Grand Prix-stævnet Aarhus Spring Regatta af stablen, arrangeret og afviklet af Kaløvig Bådelaug.

- En masse unge sejlere mødte tidligt lørdag og søndag og gjorde sig selv og bådene klar til at komme på vandet. Det var virkelig nogle flotte dage, og for de unge sejlere kan et stort sejlsportsstævne som dette betyde vigtig erfaring, fortæller Christina Andersen, der var Dansk Sejlunion banecoach i weekenden og til dagligt arbejder som talentkoordinator hos Elite- og Talentcenter Vest i Aarhus Internationale Sejlsportscenter i regi af Dansk Sejlunion.

– Det er bare så fedt for sejlerne at komme ud til et stævne som det her, hvor de mødes på tværs af jolleklasser og får en masser ræs til havs og god stævneerfaring, understreger hun i en pressemeddelelse.

Solrig weekend

Både lørdag og søndag bar vejret præg af solskin, men også mindre vind end håbet.

Det betød, at sejladserne lørdag blev udsat til efter klokken 12, hvor der heldigvis kom mere gang i vinden, selvom det ikke blev til så meget sejlads som håbet. 

Søndag blev sejlerne sendt på vandet allerede klokken 8 på grund af mere vind, mens solen fortsatte med at varme Kaløvig Lystbådhavn op. Som dagen skred frem blev der afholdt flere kapsejladser i de forskellige bådklasser end den første dag.

God stemning

Trods de blandede vindforhold var stemningen i top, og både sejlere, frivillige og forældre var glade og positive.

Det er noget, der giver tro på mere hos Helle Wilkens, stævneleder for Aarhus Spring Regattaen fra Kaløvig Bådelaug:

– Kaløvig Bådelaug har altid været en klub, der har haft mange ungdomssejlere, og vi har altid gjort meget ud af at afholde stævner. Vi vil gerne være noget for sejlerne og give dem en god oplevelse. Nu er det tredje år i træk, at vi afholder Aarhus Spring Regatta i samarbejde med Sailing Aarhus, og vi håber, at vi kan fortsætte succesen mange år endnu, understreger hun.

Ikke kun vinderne fik noget med hjem

Søndag eftermiddag var der præmieoverrækkelser, hvor de mange vindere kunne lade sig hylde på podiet.

Udover at vinde sponsorerede præmier fra Evil Eye Wear, AFI Marine, Helly Hansen og Winner Optimist var der også udtagelser til andre stævner på spil.

Men ikke kun vinderne fik noget med hjem. Også anden-, tredje- og fjerdepladserne fik præmier.

- Når alt kommer til alt, har alle Aarhus Spring Regattas involverede haft en dejlig weekend både på lands og til vands, slutter arrangørerne.

Se resultater.

content-loader
content-loader
content-loader