Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Henrik Jensen og gasterne Henning Lambertsen, Thomas Hartvig, Jeppe Blak kæmper løs i SAILING Champions League, de førte i tre dage, men tabte til Norge.
Kapsejlads
Kapsejlads

KDY-hold med skipper Henrik Jensen førte SAILING Champions League i tre dage, men tabte i finalen til Norge

KDY repræsenterede de rød hvid farver til finalen i SAILING Champions League, for de bedste klubhold i Vilamoura i denne weekend. Mestrene fra Sejlsportsligaen, Henrik Jensen, Henning Lambertsen, Thomas Hartvig og Jeppe Blak, var alligevel glade for sølv, trods føring i flere dage.

Af Troels Lykke |

I den forgangene weekend dystede de 24 af verdens bedste sejlklubber og klubhold i SAILING Champions League-finalen, der blev afholdt i Vilamoura, Algarve.

Sejlklubberne var fra Danmark, Norge, Finland, Sverige, Tyskland, Østrig, Frankrig, USA, Polen, Holland og Australien og leverede alle et imponerende niveau uden plads til fejl.

Der er ingen tvivl om at niveauet blandt verdens bedste, er tårnhøjt. Det gjorde også at der var spænding helt frem til de sidste afgørende øjeblikke i FINAL 4. En finalesejlads hvor KDY skulle møde de forsvarende mestre fra Finland, fortæller Sejlsportsligaen til bådpressen.

Finalen var igen intens

Vejrforholdene mindende om hinanden, hvor hver dag startede med svag vind, men som dagen skred frem endte i perfekte forhold og ren "champagne-sejlads".

De smukke rammer ud for Algarvekysten dannede den ideelle kulisse for årets store finale. Det er ikke første gang at Vilamoura danner rammen om sejlsportsliga-formatet, og det er altid flot på de kanter.

KDY startede i front i flere dage

Kongelig Dansk Yachtklub fra Danmark satte sig hurtigt på føringen, men den norske Tønsberg Yacht Club viste tænder og gik naturligvis efter føringen.

Begge klubber, kendt for deres stor erfaring og samarbejde, kæmpede om den eftertragtede topplacering. De forsvarende mestre fra 2023, Åländska Segelsällskapet fra Finland, havde en svær start på turneringen, men kom stærkt tilbage på dag to. Sidstnævnte var forsvarende mestre, og naturligvis opsatte på at få trofæet med hjem igen.

Kongelig Dansk Yachtklub sikrede sig efter flere dags føring en plads i den spændende FINAL 4. Med kun få point mellem de bedste hold var der lagt op til en intens afslutning.

I finalen bestod af; danske Kongelig Dansk Yachtklub, norske Tønsberg Yacht Club, og de to finske klubber Åländska Segelsällskapet og Esbo Segelförening – et episk skandinavisk opgør.

I sidste ende var det dog Tønsberg Yacht Club, der løb med sejren. Efter en nervepirrende kamp sikrede de norske sejlere sig mesterskabet, mens Kongelig Dansk Yachtklub tog andenpladsen, og Esbo Segelförening sluttede på tredjepladsen.

KDY-hold tabte guldet efter føring i 3,5 dage

Det danske hold med skipper Henrik Jensen og gasterne Henning Lambertsen, Thomas Hartvig, Jeppe Blak, fortæller på facebook efter sejladsen:

- Vi vinder round robin over 3,5 dages sejlads i SAILING Champions League finalen, tager et point med i Final4 og ender samlet som nr. 2. Vi er foran et godt stykke af vejen i sidste sejlads, der afvikles i meget let luft og store bølger. Vi vælger vej, de andre går modsat og vi rammer sidste vindspring forkert, så tæt på.... Vi er glade, særligt fordi feltet i år var meget godt besat og fordi vi gav hvad vi havde, lyder det fra KDYerne

content-loader
content-loader
content-loader