Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Rorsmand Line Just og gasterne Sofie Slotsgaard, Christina Anders og Louise Nielsen, strøg til tops i Berlin til Women's Sailing Champions League. PR-foto
Kapsejlads

Aarhus-hold vinder Womans Sailing Champions League i Berlin blandt 25 hold

Team Salt fra Aarhus Sejlklub med rorsmand Line Just og gasterne Sofie Slotsgaard, Christina Anders og Louise Nielsen strøg til tops i Berlin til Women's Sailing Champions League. Holdet var tæt duel med blandt andet kvinder fra Royal Swedish Yacht Club.

Af Troels Lykke |

25 kvindehold fra 13 nationer deltog i weekendens Women’s Sailing Champion League. Det danske hold fra Aarhus endte søndag med at tage guldet foran de velsejlende svenske naboer. Det var tæt, og niveauet var tårnhøjt, mens vindforholdene gjorde det ekstra svært for de dygtige hold.

Wannsee viste sig fra sædvanlige side denne weekend med skiftende vindretninger med op til 20 knob og en forsommer-temperatur på 22 grader, toppet med lidt regn og tordenvejr. Sådan lyder det i en pressemeddelelse fra Sejlsportsligaen.

De svære forhold og manglende vind betød, at sejladserne fredag blev aflyst, men blev genoptaget lørdag. Her viste det danske hold fra Aarhus, hvorfor de er med i toppen af den bedste danske Sejlsportsliga.

Lørdagens sejladser

Ingen af ​​holdene dominerede fra start, og sejladserne var ekstremt tætte, hvor hver eneste centimeter talte, og hvor der blev konkurreret på et meget højt niveau hele vejen igennem.

Hvert hold havde sine udfordringer med forholdene på Wannsee, som holdt spændingen højt til det sidste.

I de første sejladser viste australske Derwent Sailing Squadron sig at være stærk, mens de skandinaviske hold sidst på dagen viste sig gode takter. Det var primært det svenske hold fra Royal Swedish Yacht Club og det danske hold Team Salt fra Aarhus Sejlklub, der kæmpede om førstepladsen.

Vild finale med Team Salt som 1’er

Der sejles efter finaleformatet Final Four, hvor de bedste fire besætninger går videre og kan vinde ved de første to sejre. Formatet er valgt for spændingens skyld og bruges oftest i Sailing Champions League.

Finaleholden bestod af Royal Swedish Yacht Club fra Sverige, Aarhus Sejlklub fra Danmark, Munich Yacht Club fra Tyskland og holdet fra Norddeutscher Regatta Verein, ligeledes fra Tyskland.

Det var en spændende Final Four, hvor det danske hold gik ind som 1’er, hvilket betyder, at de havde en førsteplads med i finalen, så tog de endnu en førsteplads, var de overall.vinder.

I første runde klarede danskerne det knap så godt, men i anden runde fandt de rytmen. Aarhus Sejlklub sejlede og sejrede. Dermed sikrede kvinderne sig titlen som Women's Sailing Champions League 2024.

Slotsgaard: WOW-miljø blomstrer i hele verden

Gast ombord på Aarhus-holdet, Sofie Slotsgaard, fortæller:

- Det er fantastisk at stå øverst på skamlen ved Women's Sailing Champions League efter et stævne i svære forhold og med to intense final four-sejladser. Vi går ind i finalesejladserne som førende båd, og skal derfor bruge en enkelt sejr for at vinde stævnet, hvor de andre besætninger skal bruge to.

- Vi holder os tæt på vores nærmeste konkurrenter, sejler hurtigt og får i anden sejlads udnyttet en mulighed for at overhale den førende båd, hvilket bringer os først over målstregen og hjem med guldet.

Sejleren forklarer videre:

- Det har været en fantastisk weekend i meget smukke omgivelser og godt arrangeret af Berliner Yatch Club og Sailing Champions Leauge. Det er noget særligt at være så mange kvinder samlet, og vi er taknemmelige for at være en del af det WOW-miljø, som blomstrer i hele verden. En særlig tak til Aarhus Sejlklub, som faciliterer det sejlerfællesskab, som fastholder vores sejlerglæde og skaber rammerne for vores udvikling.

Holdet bestod af rorsmand Line Just og gasterne Sofie Slotsgaard, Christina Anders og Louise Nielsen.

Om Sailing Champions League

content-loader
content-loader
content-loader