Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Jesper Armbrust vinder Contender-EM for 3. gang i træk. Arkivfoto: Tysk Contender klub
Kapsejlads
EM blev sejlet ved St. Moritz i Schweiz i 1.800 meters højde.

Contender-EM-guldet er fortsat dansk - Jesper Armbrust genvinder titlen på bjergsø i Schweiz

Elvstrøm Sails-sejlmageren Jesper Armbrust, genvinder EM efter hård kamp mod tyske Christoph Homeier på bjergsø i Schweiz i 1.800 meters højde. Det er Aabenraa-sejlerens tredje EM-guld i træk – og fjerde danske EM-guldmedalje i træk. 63 joller fra ni nationer stillede op.

Af Troels Lykke |

Jon Møgelhøj, formand, Danish Contender Association fortæller lørdag morgen om den danske triumf:

Titelforsvaret holdt hårdt ved EM i Contenderjolle. Særligt tyske Christoph Homeier, som i øvrigt tidligere har vundet EM på netop en alpesø, samt søsejladsspecialisten Antonio Lambertini fra Italien så længe ud som to gode titelkandidater.

Men med en god sidste dag til Jesper, fik han udskiftet den fjerdeplads, han lå på inden finalesejladserne med endnu en titel.

Vandt også i Tyskland og Østrig

Det er fjerde danske EM-guld i træk i contenderklassen. Jesper vandt i både 2021 i Tyskland og i 2022 i Østrig, og da stævnet ikke blev sejlet sidste år, så har han hermed et EM-hattrick.

En bedrift som kun engelske Graham Scott har toppet i 90’erne med to EM-titler og to VM-titler i træk. Samtidig er det fjerde danske EM-guld i træk, for før Jespers tre gange guld, vandt Søren Dulong Andreasen EM på Gardasøen.

Dermed er den eneste gang inden for de sidste ti år, der er sejlet EM i contender uden en dansk vinder, i 2016, hvor Jesper dog også blandede sig helt i toppen af feltet.

Sejlet i 1800 meters højde

EM blev sejlet på Silvaplana-søen ved St. Moritz i Schweiz. Det er en forholdsvis lille sø i 1800 meters højde. Det giver virkelig flot sejlads mellem bjergene, men samtidig kan man mærke at luften er tynd og det kan give udfordringer med store vindspring i den ellers rimeligt stabile vind med 6-10 sekundmeter hver dag.

Jesper var ikke eneste sejler fra Danmark på podiet. Bedste kvinde til EM blev Olga Henneberg fra Hellerup Sejlklub.

Contenderjollen er tegnet i Australien i 1968 og der i dag også store felter i blandt andet Tyskland, Storbritannien og Italien. I Danmark har vi omkring 30 aktive sejlere. Jollen sejles af en mand stående i trapez, og netop dette gør at den kan sejles af sejlere af forskellige fysisk statur og alder.

EM i Contender - danske resultater 

1. Jesper Armbrust (Aabenraa Sejlclub)

4. Søren Dulong Andreasen (Hellerup Sejlklub)

31. Frank Hinsch (Hellerup Sejlklub)

37. Olga Henneberg (Hellerup Sejlklub) – som samtidig blev bedste kvinde til stævnet

49. Thomas Hernø (Hellerup Sejlklub)

Link til resultater 

content-loader
content-loader
content-loader