Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Den 25. januar 2024 var ambassadørerne samlet hos Palby Marine i Kolding. Her blev der fortalt røverhistorier, udvekslet erfaringer og ambassadørerne blev klædt på til arbejdet ude i klubberne. Foto: Palby

Palby Fyn Cup vil vokse: - Opretter ambassadørteam med ni udvalgte sejlere i Danmark

Ni erfarne sejlere er nye ambassadører for Palby Fyn Cup, der starter i Bogense 31. maj 2024. De vil investere tid på at hjælpe nye sejlere og sprede det gode budskab om sejladsen i en klubaften i de respektive klubber, for at inspirere og fortælle om, hvad Palby Fyn Cup er og kan.

Af Troels Lykke |

Palby Fyn Cup har lavet flere nye tiltag, for at fastholde positionen som Danmarks største kapsejlads og sejlerfest. Sejlklubberne kæmper med at få deltagere til deres kapsejladser.

Dette kan man også mærke hos Palby Fyn Cup, hvor der har været en tilbagegang på 18% i forhold til før Covid19. I samme periode har det været svært at få havneplads og sejlerlivet blomstrer, så sejlerne er derude, lyder det fra Bogense Sejlklub og Palby Marine i en pressemeddelelse.

”Vi har brugt en del tid på at analysere de sidste mange års deltagerlister, for at blive klogere på sejlernes ønsker, så vi kan blive ved med at afholde Danmarks største kapsejlads og sejlerfest, som bredden har lyst til at deltage i”, udtaler direktør hos Palby Marine, Peter Helleskov.

Helt konkret vil man som noget nyt, blive mødt af flere spørgsmål, når du tilmelder dig Palby Fyn Cup. Det kunne f.eks. være alder, sejlerfaring, interesse osv. 

”Dette gør vi for at blive endnu klogere, og for at udvikle os i den retning sejlerne ønsker. Uden sejlere, ingen Palby Fyn Cup”, udtaler Peter Helleskov.

Palby Fyn Cup sigter mod nye sejlere

Palby Fyn Cup vil gerne have flere nye sejlere med, som måske ikke har deltaget tidligere.

”Der er helt naturligt en masse barrierer, der skal nedbrydes og derfor har vi lavet en række videoguides med Stine Quorning, for at give svar på mange af de spørgsmål, som nye sejlere/deltagere typisk vil stå med”, siger Peter Helleskov.

Palby Fyn Cup Ambassadørteam

Som det helt store nye tiltag, har Palby Fyn Cup sammensat et ambassadørteam, som er nøje udvalgt af erfarne Palby Fyn Cup sejlere. 

”Vi er så heldige at det lykkedes os at finde 9 dygtige og erfarne sejlere i klubberne, som gerne vil investere tid og energi på at hjælpe nye sejlere og sprede det gode budskab. Der vil blive afholdt en klubaften i de respektive klubber, med det formål, at inspirere og fortælle om, hvad Palby Fyn Cup er og kan. Derudover vil ambassadørerne stå til rådighed for gode råd og spørgsmål fra klubbens medlemmer. Det siger lidt om hvor meget kærlighed der er til Palby Fyn Cup ude i klubberne”, fortæller Peter Helleskov.

Den 25. januar 2024 var ambassadørerne samlet hos Palby Marine i Kolding. Her blev der fortalt røverhistorier, udvekslet erfaringer og ambassadørerne blev klædt på til arbejdet ude i klubberne.

”Vi er stolte over at kunne samle næsten alle ambassadører sådan en januar. Der var sågar en som kom helt fra Holbæk og en anden var med online fra Vietnam”, fortæller Peter Helleskov.

palbyfyncup.dk/

Fakta om Palby Fyn Cup 2023
Antal deltagende både     263 både
Antal deltagere        Over 1.000 sejlere samlet til sejlerfest
Antal klubber            Både fra 67 klubber

Fakta om Palby Fyn Cup Ambassadør
Antal Ambassadører         9 stk

Ambassadører:        
Jesper Lykkeskov - Hou Sejlklub
Lars Jespersen - Aabenraa Sejlklub
Jens Fast - Aarhus Sejlklub
Morten Pedersen - Juelsminde Sejlklub
Thomas Pedersen - Kaløvig Sejlklub
Henrik Bøje - Skærbæk bådeklub
Helge Brøndum - Egå Sejlklub
Svenn Thunø - Holbæk Sejlklub
Peter Meldgaard - Marselisborg Sejlklub

content-loader
content-loader
content-loader