Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Kapsejlads

XYLO - ny stærk sejldug er født hos Elvstrøm Sails - Jesper Bank forklarer

XYLO er udviklet med performance og langdistancesejlads i fokus. - Vi har testet sejlet i to år, og det kan holde i mange, mange år med samme facon, fortæller Jesper Bank fra Elvstrøm Sails, hvor også salgschef Peter Lang forklarer om dugen.

 

Af Troels Lykke |

XYLO havde verdenspremiere på boot i Düsseldorf, hvor minbaad.dk så sejlet for første gang. 

XYLO er til både konventionelle master såvel som in-mast-rullesystemer, og det nye XYLO-materiale fra Elvstrøm Sails er et optimalt valg til tur- og kapsejladsbåde.

Hemmeligheden bag XYLO er en ny og meget avanceret teknologi, som forener vores 70 år i sejlmageri med det seneste i materialevidenskab og designstudier, forklarer Elvstrøm Sails på deres hjemmeside.

XYLO er Elvstrøm Sails introduktion af teknologien spread-filament tape layout - en løsning, som også har givet sejlene deres navn takket være, at filamenterne er lagt ud med optimal materialestyrke i samtlige retninger.

Ekstremt stærkt og stabilt sejl

Fiberdækningen i sejlet er optimeret til at sikre dig et ekstremt stærkt og stabilt sejl, for de flade filamenter er lagt ud i en lige retning, som støtter sejlets naturlige styrkepunkter.

XYLO er en kombination af ultratynde 'flat spread filament tapes' og et yderlag af en ultratynd taffeta - helt i sort og med sort-på-sorte løsninger. Det er med til at sikre XYLO sin meget homogene sejloverflade, som holder formen ekstremt godt.

XYLO er en kombination af ny teknologi og Elvstrøm Sails' mangeårige og gennemtestede proces fra EPEX-teknologien. 

I videoen i toppen forklarer Jesper Bank om sejlets anvendelighed og i bunden af artiklen fortæller salgschef Peter Lang at man har bygget en særlig maskine, der laver dugen i Aabenraa hos Elvstrøm Sails. XYLO er cirka 20-25 dyre end et EPEX laminatsejl, men til gengæld skulle XYLO holde i mange, mange år.

content-loader
content-loader
content-loader