Gå til hoved-indhold
Kort Nyt
Kort Nyt

67-årige Jesper Bank bor på Mallorca på 10. år og vil ikke pensioneres - han sejler ræs og sælger Elvstrøm-sejl

- Man kan vel godt få pension som 67-årig, men jeg tror, at jeg er indrettet sådan, at hvis jeg sætter mig ned, så ville jeg falde død om. Så længe jeg har et smil på, når jeg går på arbejde, så bliver jeg ved. Dét, jeg laver med Elvstrøm Superyacht, er jeg super glad for, siger Bank til Minbaad.dk.

 

Af Troels Lykke |

Jesper Bank er en af de mest vindende danske sejlere, vi har i live.

Sønderjyden, der oprindelig kommer fra Fredericia, men nu bor på Mallorca, har to OL-guld, én OL-bronze og tolv verdensmesterskaber i fire forskellige bådklasser skrevet på CV'et - og dertil kommer to America's Cup-kampagner.

Hvilke danskere stikker den lige nu? Ingen.

Minbaad.dk møder Jesper Bank på udstillingen boot i Düsseldorf i år, hvor vi får et interview med den nu 67-årige sejler, der langt fra har givet op.

Stopper han med at arbejde, er han bange for at kede sig ihjel og falde død om, forklarer. Derfor driver Jesper Bank fortsat Elvstrøm Superyacht på Mallorca, som han ejer med den tidligere Juelsminde-sejler, Tim Nielsen.

- Det går fandme godt

Om salg af sejl til både, der primært er mellem 45 og op til 157 fod, siger Bank til Minbaad.dk:

- Det går fandme godt med sejlloftet for Tim og jeg. Det gik selvfølgelig især godt, da sejlerne besluttede, at pengene ikke skulle være under hovedpuden, men at de skulle ud og rulle, forklarer Jesper Bank, der forinden har fortalt om Elvstrøm Sails nye satsning, XYLO.

Et holdbart sejl, der tager kampen op med North Sails 3Di, der også holder i evigheder.

Når han sælger et sejl, modtager han det færdigt fra Elvstrøm Sails' sejlloft i Aabenraa, mens sejlloftet i Santa Ponza, der ligger vest for Palma på Mallorca, står for reparationer, service og opbevaring af sejl.

- Jeg er en bedre rorsmand end taktiker

Samtidig sejler Jesper Bank også selv kundernes både - eksempelvis på 90-fods båden i kulfiber, Southern Wind, som han styrer.

- Jeg er en bedre rorsmand, end jeg er taktiker, men er rorsmanden dygtig, så har jeg ikke noget imod at være taktiker, forklarer Bank og smiler hans rævesmil.

Jesper Bank savner naturligvis sine to nu voksne drenge, der bor i Aabenraa og Aarhus, men han nyder også klimaet på Mallorca og livet med Line:

- Her kan vi sejle året rundt, der er faktisk en vinterserie, som jeg også er en del af, forklarer den tidligere, dobbelte OL-guldvinder, der ligeledes får tid til at være skipper på Kanal 5-programmet 'Over Atlanten':

- Her møder jeg mange spændende og intelligente mennesker, som eksempelvis Andes Lund Massen og Lars Løkke. Folk, som inspirerer mig meget, understreger Bank.

Se også video i bunden af artiklen med en noget presset Rosa, der kæmper med søsyge og bølger i 'Over Atlanten'.

Blå bog - Jesper Bank

Navn: Jesper Bank

Født: 6. april 1957 i Fredericia 

VM: Tolv VM-titler i fire forskellige bådtyper: Drage, Soling, H-båd og Matchrace

OL: Deltagelse ved fire olympiske lege fra 1984 til 2000. To guld- og én bronzemedalje i Soling

  • 1998 i Seoul: Bronze
  • 1992 i Barcelona: Guld med Steen Secher og Jesper Seier
  • 2000 i Sydney: Guld med med Henrik Blakskjær og Thomas Jacobsen

America's Cup: Deltaget for svenske Team Victory Challenge i 2003 og tyske United Internet Team Germany i 2007 (Kilde: Wikipedia)

Hall of Fame: Jesper Bank blev den 10. januar 2009 optaget i Dansk idræts Hall of Fame

Ejer: Elvstrøm Superyacht på Mallorca med Tim Nielsen

I dag: Aktiv kapsejler på blandt andet 90-fods båd på Mallorca og skipper på Kanal 5-programmet 'Over Atlanten'

content-loader
content-loader
content-loader