Gå til hoved-indhold

Svenskerne er savnet på Læsø - 150 både mangler i Østerby Havn

Havnen på Læsø lider under grænselukningen til nabolandet, der risikerer at koste kommunen én million kroner i manglende havneindtægter. Lidt over tyve gæstesejlere besøger i øjeblikket havnen.

900.000 kr. dyrt tankanlæg står klar til sejlerne i Skive

Bådejerne skal ikke længere vandre to kilometer efter brændstof, når de besøger Limfjordshavnen. Coronavirussen har afblæst åbningsfesten for anlægget, i stedet fejres med salg af brændstof til indkøbspris.

Covid-19: 6-dages reglen for havnebooking ophæves for nordmænd

Den 4. juli kan personer med bopæl i Norge frit rejse ind i Danmark uden at forhåndsreservere seks overnatninger, fortæller Foreningen af Lystbådehavne I Danmark.

Det vilde vesten på lystbådehavnen på Aarhus Ø - ubudne gæster på både

Aarhus Sejlklub er atter hårdt ramt af den uro, der i øjeblikket hersker på Aarhus Ø og ved sejlsportens klublokaler ved Kystpromenaden. - Vi oplever en massiv tilstedeværelse af folk, der kommer udefra, siger Jørgen Ringgaard, formand for Aarhus Sejlklub til Aarhus Stiftstidende.

Fynsk tursejler: Havnene vil have for mange digitale informationer

Hallberg-Rassy 37-sejler fra Sydfyn er træt af udviklingen, hvor sejlerne skal afgive flere og flere oplysninger. - Bådnavn og hjemhavn må være nok. Desuden foretrækker jeg personlig kontakt med havnefogeden, siger 65-årige Per Hansen, der ikke vil dele sin email ud. Opdateret kl. 22.45

Fastliggere i Horsens Marina skal stadig betale en taktsstigning på 100 procent

En takststigning på hele 100 procent for 20 fastliggerne på lystbådehavnen skabte stor debat i starten af året. Én fastligger har adresse i havnen.

Bådejere fra EU, Schengen og Storbritannien, som har både i Danmark, kan frit krydse grænsen

FLID-havne har presset politikere, embedsmænd og Rigspolitiet for at få udlændinge, der ejer en båd i Danmark, sidestillet med dem, der ejer sommerhus, så de kan få adgang til at klargøre og benytte deres fartøj. Det er nu lykkedes.

Nu kommer tyskerne, men danske lystbådehavne er ikke gearet med bookingsystemer

Tyskerne skal reserverere seks overnatninger i danske lystbådehavne for at holde ferie i Danmark under corona, men ikke nødvendigvis i samme havn. - Vi er slet ikke vant til at reservere plads til lystsejlere i havnene, siger FLID-havne til Fyns Amts Avis. Artikel opdateret kl. 15.28.

Endelave havde 141 danske flag i havnen i pinsen - på én dag

Havnen på Endelave huser sædvanligvis sejlbåde med tysk, svensk og flere andre nationaliteters flag. Men i pinsen havde havnefoged Jørgen Holm udelukkende behov for at tale dansk, fortæller Katrine fra Endelave.

Tyske lystsejlere mangler, så nu er den veludbyggede lystbådehavn i Marstal tom

Ærø er delt i to lige nu, hvad angør turister. I Ærøskøbing er der masser tyskere på værelser og hoteller, mens Marstal er tom, fordi man mangler tyske sejlere. De må dog sejle til Danmark fra 15. juni, hvis de booker havneplads i fem dage.