Gå til hoved-indhold
Havne
Bricks og Schønherr er på vej med et forslag til en visionsplan for havnen og byen, hvorfra denne visualisering af en svingbro ved Aarhus Ø er hentet. Sejlerne i Aarhus bryder sig ikke om ideen om at blive spæret inde i perioder. Visualisering: Bricks og Schønherr
Havne
Indsejlingen er smal til Aarhus Lystbådehavn. Foto: Troels Lykke

Svingbro for gående, løbere og cyklister måske på vej i Aarhus Lystbådehavn - sejlere i oprør

En smuk arkitektonisk svingbro for gående, løbere og cyklister eller en tunnel kan forbinde Aarhus Ø langt bedre med Risskov, mener venstremanden Bünyamin Simsek. Sejlerne er i panik over tanken. - En bro vil være en kæmpe gene for sejlerne, mener formand for Aarhus Sejlklub.

 

Af Troels Lykke |

Aarhus Ø er kommet rigtig langt med masser af boliger, handel og caféliv, men der er nogle mangler, som vi skal have kigget på, skriver rådmand fra Aarhus Kommune, Bünyamin Simsek, på sin Facebookside.

- En af de store mangler er en forbindelse til Risskov, som vil forbinde Aarhus Ø langt bedre med resten af byen. Det kan være en smuk arkitektonisk svingbro for gående, løbere og cyklister eller måske en tunnel, fortæller Bünyamin Simsek.

Pak det forslag væk

En sejler Søren Christian Brahe, skriver på Facebook:

- Jeg troede, det forslag var løgn. Prøv at lave en trafikmåling på fartøjer af enhver art, der skal forbi. Det vil mildest talt smadre brugen af havnen til det, den er beregnet til. Hvis man som borger vil nyde stemningen på en havn, må man også klare den rigtige vej rundt om havnen. Og da størstedelen kører bil, bus, el-cykel eller el-løbehjul går det nok også. Vær sød at pakke det forslag langt væk Det gør for havnen, hvad hegn og rewilding gør for Marselisskovene, lyder det fra Brahe.

En anden Aarhussejler Torben Precht-Jensen skriver om den måske kommende bro:

- Den vil aldrig blive lukket med den trafik, der hele tiden er ud og ind af en af Danmarks mest aktive lystbådehavn.

Til Jyllands-Posten siger formand for Havneforeningen Aarhus Lystbådehavn og Aarhus Sejlklub, Jørgen Ringgaard, blandt andet:

- Vi er lidt chokeret over, at man kan finde på at forslå en løsning med en bro, når man ved, hvor stor en trafik af både, der er dagen igennem ind og ud af havnen. En bro vil være en kæmpe gene i dagligdagen, påpeger formanden.

Konservativ foreslår tunnel i glas

Det konservative byrådsmedlem Ango Winter ser gerne en glastunnel, så skoleklasser kan studere fisk, når de går over til Aarhus Internationale Sejlsportscenter på Aarhus Ø.

Han forklarer blandt andet til Jyllands-Posten:

- Det er helt rigtigt at lave en forbindelse mellem Risskov og Aarhus Ø, men det bør være en tunnel, så der er fri trafik for bådene henover. 

content-loader
content-loader
content-loader