Gå til hoved-indhold

Unge sejlerfamilier skaber liv i havnene

De danske havne rundede over 1 mio. gæstesejlere i 2019. Et generationsskifte i havnene med flere, yngre familier i bådene løfter aktivitetsniveauet, lyder det fra havneforeningen FLID.

 

Havnefoged: Lås stiger fast så de ikke bruges til indbrud

- Ved at låse stiger fast og fjerne værdigenstande kan vi måske undgå nogle af de spontane tyverier, siger havnefoged i Juelsminde Havn, Kem Kaas.

TrygFonden deler 1,5 mio. kr. ud for at styrke havnesikkerheden i lystbådehavnene

Hvert år drukner 10-12 personer i havne og lystbådehavne. TrygFonden har bevilliget 1,5 mio. kr. til Foreningen af Lystbådehavne I Danmark (FLID) Med 300 lystbådehavne, er det en stor opgave vi har kastet os ud i, siger Jesper Højenvang, direktør i FLID.

115 meter lang bro fra 1976 udskiftes i Ballen Havn på Sydfyn

Pælene, der holder broen oppe, er tæt på gennemrådne, det samme er bjælkerne, der holder brodækket oppe. Det bliver dyrt for den private havn, hvor hver bådejer fra næste år får hævet havnelejen med 1.000 kr. årligt.

Steffensen rykker fra North Sails til havnemester i Svendborg

47-årige Christian Steffensen skal have nyt visitkort den 1. januar 2020. Titlen bliver havnemester ved havnene i Svendborg Kommune. Lige nu er han hos North Sails i Herlev men Steffensen har også været projektleder i Foreningen af Lystbådehavne i Danmark og Dansk Sejlunion.

Marstal Havn på Ærø kåret som Årets Havn 2019

Marstal Havn blev æret med Danske Tursejleres pris som Årets Havn for en levende stemning og masser af aktiviteter for familien. Havnen oser af maritim historie, og samspillet med byen og naturen er helt unikt, siger formand for Danske Tursejlere, Henning Jensen. 

Hou Havn får en helt ny maritim bydel - havn udvides måske

Folk elsker at bo ved de danske havne. Nu får også Hou i Østjylland en ny bydel med 7.500 kvm bolig- og erhvervsbyggeri mellem lystbådehavnen og færgehavnen, og projektet er passende navngivet ”Færgebyen”. 

Fremmed Solus-ejer sejlede ind i Assens Marina og forlod sin båd - nu sælges den

Assens Marina har derfor fået et problem, nu sælger man båden, hvis ejeren ikke melder sig inden 1. december. - Vi undersøgte først om båden var stjålet. Men politiet kunne oplyse, at de ikke havde en anmeldelse på båden, fortæller Helge Jacobsen fra marinaen.

Overborgmester Frank Jensen holder ikke ord om den truede Margretheholm Havn

300 lastbiler om dagen vil køre i fast rutefart forbi de næste 30-40 år, tværs gennnem Margretheholm Havn, som dermed skal lukkes om få år, hvis det skal stå til By og Havn, skriver Politiken. Sejlklubben Lynetten vil i stedet sejle jord ud på pramme til Lynetteholmen.

Sejler har en løsning hvor Margretheholm havn overlever

Sejler Anders Heine Hansen har slået nogle streger på et kort og har løsninger om hvordan havnen i Lynetten kan bestå, i stedet for at den skal nedlægges i 2021 og 2022, fordi der skal laves en vej til lastbiler, der skal fylde Lynetteholmen op med jord.