Gå til hoved-indhold
Havne
10 både var helt nedbrændte, blandt andet en Vindø 50, Bandholm 24, en RIB, en motorbåd, en Hobro-jolle og en træbåd Slaaby Larsen fra 1960. Fire øvrige både blev også beskadiget af branden, herunder en Bavaria 32. Fotos: Troels Lykke
Havne
Havne
Havne
Havne
Havne
Havne
Havne
Havne
Havne
Havne
Havne
Havne
Havne
Havne
Havne
Havne
Havne
Havne
Havne
Havne

Politiet opgiver sagen om brand på 10 både i Kaløvig - var ikke påsat - se billeder

- Der er ikke noget mistænkeligt ved branden. Derfor kommer Østjyllands Politi ikke til at have mere med sagen at gøre, siger Jakob Christiansen, pressemedarbejder ved Østjyllands Politi, til TV2 ØSTJYLLAND. Minbaad.dk var i Kaløvig og talte med sejlerne.

Af Troels lykke |

Det var virkelig nogle forkullede både, som vi onsdag i denne uge mødte i Østjylland.

Tirsdag kl. 5.00 om morgen startede branden, og rygtet på havnen lød, at det var en hund, der havde gøet på grund af røgen, den kunne lugte.

- Hunden skulle faktisk have en pris, mente en sejler.

Havnechefen Allan Rundberg mente nu, at det blot var hundejeren, der havde gået sin daglige tur og set røgen og derefter slog alarm.

Kunne have været 50 brændte både

Det var stille vejr, da branden opstod, og 10 både blev brændt ned. Plus fire mere, der tog skade af flammerne, blandt andet en Bavaria 32, som en taksator længe stod og betragtede. 

Den så nu ikke ud til at kunne reddes. Vi hørte også fra sejlere, at der var mindst to af ejerne, der ikke havde kaskoforsikring på deres båd og dermed ikke er dækket af forsikringen.

Det var ældre både, der primært brændte, en Bandholm 24, en Vindø 50, en Hobro-jolle, en RIB, en ældre motorbåd og en træbåd, en tidligere flot Slaaby Larsen fra 1960, hvor stævnen var brændt væk, så man kunne se ind i den stakkels båd.

Havde det blæste hårdt fra vest, kunne der let være brændt 50 både mere, mente folk på havnen. Bådene står nemlig kun én meter fra hinanden.

Ikke påsat mener politiet

Der er ikke noget, der tyder på, at branden var påsat, siger Jakob Christiansen, der er pressemedarbejder ved Østjyllands Politi, til TV2 ØSTJYLLAND.

Det var da også holdningen, som Minbaad.dk mødte, da vi i går var på havnen i Kaløvig, 15 minutters kørsel nord for Aarhus.

Strøm den store synder

Vi mødte forsikringsfolk på havnen, der så på ledninger ind til båden - og det var netop strømmen, som de så som den store synder. 

Ledninger, der var gået ild i, en dårlig oplader, et batteri og andre ting. Der var også en gasflaske blandt de brændte både, men den var hel, heldigvis. Bådene blev slukket med skum, og snart skal de fjernes.

Alle ejerne er blevet informeret, hvoraf flere brød sammen, da de hørte, at deres livsdrøm var gået op i flammer.

- Nogle har sagt, at det var så det, så stopper vi med at sejle, og vi sælger vores havneplads, mens andre fortalte, at så måtte de købe en ny båd, så de kunne sejle her til foråret, forklarer Allan Kundberg, havnekaptajn i Kaløvig.

Havnechefen fortæller til Minbaad.dk, at politiet har fritaget havnens tekniske installationer for at have været årsag til branden.

Strøm skulle måske slukkes om natten

På havnen har der også været diskuteret, om strømmen til bådene på land kunne slukkes hver aften, så man ikke får flere brande.

I flere havne ser man også havnefolk hive stikkene ud til bådene på havnen, da man ikke accepterer, at folk lader deres batteri i båden op, mens den står på land - i hvert fald ikke, når de ikke selv er ombord.

content-loader
content-loader
content-loader