Gå til hoved-indhold
Havne
Dansk Sejlunion ønsker ikke at forhindre at sejlerne kan sætte bådene i vandet, fx her i Hvidovre. Og de mener også at man ordne båd her til foråret, trods corona. Foto: Troels Lykke

Corona: Dansk Sejlunion har tillid til medlemmerne og ønsker ikke at lukke havnene

- Vores tilgang er, at vandet, båden og havnen er det mest fornuftige sted at befinde sig i øjeblikket, og vi har selvfølgelig ingen som helst interesse i at prøve at holde den enkelte sejler væk fra sin båd, siger Dansk Sejlunions direktør Christian Lerche i et interview med Minbaad.dk.

Af Troels lykke |

Christian Lerche, kan du oplyse om, hvor mange marinaer, der er lukket i dag på grund af coronavirus. Jeg ved, du er i tæt dialog med FLID-havne i Danmark, hvor I vil komme med en anbefaling ift. sikkerhed på havnene?

-Nej, det ved jeg ikke. Der er en særlig udfordring på de kommunale lystbådehavne, fordi de offentligt ansatte er sendt hjem. Det gælder også de ansatte på havnene. Nogle kommunale havne skriver på deres hjemmesider, at de har lukket.

Hvad tror du, der sker for danske sejlere og den danske bådbranche, hvis regeringen med Dansk Sejluinon og FLID's hjælp - eller manglende protester - lukker de danske marinaer?

- Vandet, båden og havnen er nok nogle af de mest fornuftige steder at befinde sig for den enkelte. Men hvis den danske regering på et tidspunkt forbyder noget, eller hvis politiet bestemmer noget omkring havnene, så skal vi og sejlklubberne selvfølgelig rette ind. Som situationen er nu, ser vi i Dansk Sejlunion ingen grund til at overveje noget som helst i den retning. Bådejerne og sejlerne har et stort ansvar for at vise, at de lever op til de almindelige krav til afstand og undlader at mødes på havnene.

Mener du, at der er lægefaglig begrundelse for at lukke de danske marinaer, hvis sejlerne overholder regler om ikke at være mere end to meter fra hinanden og ikke samles i grupper over ti personer?

- Vi har ingen lægefaglige kompetencer i Dansk Sejlunion. Både på gader, stræder og på havne skal man følge de almindelige råd og påbud om eksempelvis afstand og hygiejne.

Vil Dansk Sejlunion hellere stramme op og være med til at lukke havnene fremfor at tro på, at vi sejlere er fornuftige nok til at kunne færdes på havnen uden at smitte hinanden med coronavirus. Eller har I ikke tillid til Jeres egne medlemmer?

- Vores tilgang er, at vandet, båden og havnen er det mest fornuftige sted at befinde sig i øjeblikket, og vi har selvfølgelig ingen som helst interesse i at prøve at holde den enkelte sejler væk fra sin båd. Vi ser det som vores forpligtelse som idrætsforbund at formidle de retningslinjer, som vi får fra myndighederne og anbefalingerne fra Danmarks Idrætsforbund til vores medlemsklubber. Det gælder eksempelvis om lukning af klubhusene og indstilling af alle klubaktiviteter. Hverken mere eller mindre. Men husk, at Mette Frederiksen sagde: ”Hvis du er i tvivl, så lad være”.

Har Dansk Sejlunion gjort noget konkret overfor politikere og politiet for at undgå, at danske marinaer bliver lukket pga. coronavirus?

- Sammen med FLID arbejder vi på at komme med anbefalinger til havnene om, hvordan de skal forholde sig i den aktuelle situation. Det vil vi gerne have myndighederne til at bakke op om. Vores ønske er, at bådene skal klargøres og i vandet, så vi kan komme ud og sejle, forklarer Christian Lerche.

    content-loader
    content-loader
    content-loader