Gå til hoved-indhold

Fredens Havn i København skal ryddes - tålmodighed sluppet op hos toppolitikere

Miljø- og Fødevareminister Jakob Ellemann-Jensen (V) og Københavns overborgmester, Frank Jensen (S), har indgået en aftale, som sikrer oprydning af Erdkehlgraven, også kaldet Fredens Havn i København. Bådejere får fire uger til at fjerne 90 både.

Sejlere foretog civil anholdelse af tyve i Snaptun Lystbådehavn

Det førte til, at to litauere nu er idømt fire måneders ubetinget fængsel og udvisning af Danmark for flere indbrudstyverier på sejlbåde i lystbådehavnen i Snaptun i Juelsminde, fortæller Politiet.

Da stormfloden gik i land - se læserfotos

Læserne har sendt fotos fra flere steder i Danmark, da stormen Alfrida tog fat. Fyns Amts Avis oplevede også 172 cm over daglig vande på Langeland.

Stormflod i Danmark er kraftigste i to år

At stormfloden ikke er gået værre, skyldes vindretningen. I Aabenraa stod vandet 1,6 m. over normal vandstand, så forhandler Reese bød sejlende kunder velkommen. Se også fotos fra Rudkøbing og Ballen Havn.

Hvert år falder 4.000 danskere i en havn - 15 drukner

Havneulykker sker hvor ikke er andre mennesker til stede, og typisk i mørke. I 65 procent af tilfældene er alkohol indblandet og mændene udgør 92 %, ifølge Trygfonden, skriver Århus Stiftstidende.

Både på grund i de danske havne efter stormende søndenvind

I det nordlige Lillebælt, Storebælt, Øresund og Kattegat-område med tilhørende fjorde, er vandstanden faldet meget markant. Flere både hænger på deres køl, nogle hænger endda i fortøjningerne.

Egense Lystbådehavn i Limfjorden kåret som Årets Havn 2018

– Egense Lystbådehavn er et eksempel på, hvordan frivillige ildsjæle kan gøre selv en lille havn levende, siger formand for Danske Tursejlere, Henning Jensen.

Nordea-fonden uddeler nu 5,4 mio. kr. til Vild med Vand

Nordea-fonden støtter Vild med Vand-projektet i yderligere to år. Et afgørende mål bliver at opbygge lokale netværk, der sikrer Vild med Vand og Havnens Dag som permanente fællesskaber i havnene.

Husbåde nu uønsket i Vejle - borgelige politikere siger nej

Husbåde passer ikke ind i Vejle Lystbådehavn. De er for dyre i anlæg, lyder nogle af begrundelserne. Lystbådehavnens formand er overrasket over politikernes beslutning.

1 million gæstesejlere i danske lystbådehavne - for første gang i fem år

Danmarks Statistik har nu opgjort de samlede 2018-tal for overnatninger i lystbådehavnene. Mærkbar fremgang skaber grobund for optimisme - og nye investeringer.